Witam mam taki problem chciałem sobie zmienić sposób wyświetlania produktów na 1 podstronie. Domyślnie mam wyświetlanie "Lista" a na jednej podstronie chciałem zrobić układ 2-4 kolumny. Przy zmianie z panelu zmienia wszystko nie ma możliwości zmiany poszczególnych podstron.
zasada wyświetlania (1 albo 2 kolumny) jest ustalana w general.php $config['display_products_list']=X; pewnym kuriozum jest wartość 2 dla jednej kolumny i wartość 1 dla dwóch kolumn, ale mniejsza z tym. wartość ta jest 'wbijana' bezpośrednio w szablonie pages_default.tpl <ul id="products" class="productsList$config['display_products_list']"> w bloku: <!-- BEGIN PRODUCTS_HEAD --> "chytrość na chytrość" ;-) i zamieńmy w tym szablonie $config['display_products_list'] na $aData['display_products_list'] teraz trzeba jeszcze w funkcji wywołującej ten szablon dać sygnał, aby w zależności od strony, dawała wartość 1 albo 2. w core/pages.php w funkcji listProducts na samym jej końcu, pod linijką: $aData['sSortingProducts']=null; wstawiamy zapytanie: if($iContent==XX) $aData['display_products_list']=1; else $aData['display_products_list']=2; To XX, to numer (ID) strony, gdzie chcesz mieć wyświetlane 2 kolumny. można rozszerzać na wiele stron rozbudowując: if($iContent==XX||$iContent==YY||$iContent==ZZ) Jeśli uważasz, że Ci pomogłem, to wyślij jakieś dobre piwo z Twojego Regionu na adres podany w punkcie 3. na tej stronie: http://strzelectwo.kimla.de/index.php?regulamin,4
ostatnią linijkę: $aData['display_products_list']=2; zmień na: $aData['display_products_list']=$GLOBALS['config']['display_products_list']; wtedy nie będzie na sztywno 'dwójka', tylko to, co masz ustawione w adminie (lista bądź kolumny).
hmmm nie bardzo mi to działa ;] po 1 primo nie mam na samym jej końcu, pod linijką: $aData['sSortingProducts']=null; po 2 próbowałem to zrobić przez stworzenie nowego szablonu, ale tak czy tak to nie działa.
A przeczytałeś ostatnie zdanie w moim pierwszym poście? Bo tu: http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=7330 do niczego na razie doszło. Choć podobno okazji miało wiele być i 3 miesiące też już przeszły.
Tymczasem walcze z ustawieniem do 3-4 produktów w poziomie, ale coś mi słabo idzie z tym css, wywaliłem opis krótki została nazwa zdjęcie i guzik z ceną.
Niezależnie od tego, co powiedzą fachowcy, ja osobiście przy więcej niż 2 kolumnach łupnąłbym to w tabelę. Nie patyczkowałbym się z css'em, floatami, clearami. Zrobić templatkę z table, 'podtemplatkę' z td, w listProducts przeliczyć pętelkę z td (3, 4 w rzędzie i odpowiednio dać klasy z formatem) i po krzyku.