Mam szczegóły produktu. Chciałbym, by jedno zdjęcie było duże, reszta małych. Luzik. Zrobiłem to poprzez zmianę wielkości w adminie. Mam teraz listę ul z serią zdjęć wywoływaną poprzez zmienną $aImages[1]. Ale teraz gdzie lub jak wydzielić poszczególne zdjęcia, np tak by pierwsze zdjęcie z listy ustawić sobie tak jak bym chciał, gdzieś z boku a resztę w jakimś innym miejscu?
Twoim sposobem to i ja próbowałam, ale coś mi nie wychodzi, jak zrobiłeś rząd 3 miniaturek. Ja wyrównując wszystkie jako prawe w wyniku mam pionową kolumnę.
BOBOO , czy ja dobrze widzę, nie operujesz nawet na galerii, tylko zmyślna tabelka z odnośnikami do zdjęć . Tylko gdzie wklejasz taką tabelkę? dla każdego produktu dajesz inną, czy to jest jedna administrowana przez panel?
to jest jedna tabelka. wypełnia się tylko zdjęciami przypisanymi do danej strony, z opcją wyklikania głównego zdjęcia (można je 'odhaczyć' z galeryjki, bo przecież jest już jako duże u góry).
a 3, 4, X w rzędzie, to kwestia przeliczenia kolumn w tabelce i dodania nowego rządku.
RZYBER: jak miałam kolumnę tak dalej, mam. Może mam już zbyt przekombinowany kod, bo przerabiam mój jeden sklep na drugi a różnią się układem diametralnie
BOBOO jakbyś mnie mógł uraczyć fragmentem kodu i umiejscowieniem, bo ja potrafię zrobić tylko tabelkę i wkleić ją do products_default.tpl , a tym sposobem każdy produkt musiałby mieć inny tlp, a to za dużo paprania i mija się z celem . Nie wiem jak mechanicznie ustawić wstawianie zdjęć w tą tabelkę(bo nie do końca wiem, jak Ty to zrobiłeś u siebie)
jeszcze jedno pytanko do RZYBER załapał mi kod i mam ładny rządek po prawej stronie. (lewa opis prawa galeryjka) Idealnym dla mnie rozwiązaniem byłaby zamiana tych dwóch bloków i to idzie mi bezskutecznie, ciągle się rozjeżdża, miniaturki znowu w pionie etc Pojawiało się to wiele razy na forum, ale jakoś bez idealnego rozwiązania. Aktualnie mam ustawione: opis: #product div.content{float:right... Zdjecia : #imagesList2 li {float:right;margin:... #imagesList2{clear:right;margin:... i ustawione miniaturki wszystkie na prawą.
W wersji darmowej masz $aImages[1] - Lewe $aImages[2] - Prawe
Możesz sobie utworzyć nowe - edytując odpowiednie pliki ;] $aImages[3] $aImages[4] $aImages[...]
Zobacz np http://www.zettameble.pl/fronty-drewniane-stolzen-15.html Tutaj na jednej podstronie zrobiłem kilka galerii do tego potrzebowałem właśnie $aImages[3] i dalej.
Mam listę produktów, powiedzmy 10. Wymiar obrazka to 200px. Teraz już w samych szczegółach mam rozmiar 150. Czy to oznacza, że muszę definiować kolejny wymiar w pliku general.php oraz lang_pl.php tworzyć nową galerię? Tym samym odpowiednio włączać i wyłączać dane zdjęcia?