Witam Zastanawiam się jaka jest możliwość rozbudowania sklepu o dodatkową tabelę (w sensie tablę w bazie danych). Jakoś szukałem w "core/files.php" i to chyba nie jest to co mam na myśli. Chodzi mi o jakieś API do waszej płaskiej bazy opartej na plikach z funkcjami typu: utwórz tabele dodaj lub edytuj rekord usuń rekord itd.
I jeszcze jedno pytanie również śliśle związane z powyższym. Czy istnieje możliwość dodawania kolumn do już istniejących tabel. Na przykład obecnie w tabeli produkt widzę że są pola: nazwa, cena, krótki opis, długi opis, a ja bym chciał dodać jeszcze jakieś pole np: kolor Czy jest taka możliwość?
Jest zarówno możliwość dodawania nowych baz danych, jak i modyfikowania istniejących. Jeśli chodzi o modyfikację to opis możesz znaleźć np. tutaj: http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=5320
Jeśli chodzi o dodanie nowej bazy danych to opis taki na forum się nie pojawił, ale jak postudiujesz kod źródłowy wraz z dokumentacją techniczną i zobaczysz, jak działają obecne bazy z systemem to powinieneś sobie poradzić.