Witam Mam taki problemik. W pliku pages_default.tpl jest blok CONTAINER, a w nim zmienne $aData[sName] i $aData[sDescriptionFull] wyświetlające nazwę i opis strony. Chcę te dwie zmienne umieścić w bloku BODY w pliku container.tpl (robię nowy layout).
Zwykłe skopiowanie z CONTAINER do BODY linii: <h1>$aData[sName]</h1> <div class="content" id="pageDescription">$aData[sDescriptionFull]</div> nie działa, nie wyświetla danych strony. Niedawno zacząłem zabawę z QuickCart, więc jestem jeszcze zielonkawy ;) Jak to zrobić aby wyświetlić w BODY nazwę i opis danej strony?
W ten sposób się nie uda. Zalecałbym raczej przerobienie layoutu w ten sposób, żeby większą jego część przenieść do pliku templates/pages_default.tpl, bo tam faktycznie jest dostęp do tych zmiennych. Temat z pliku templates/container.tpl jest jakby okalającym elementem i zawiera ogólny szablon jednakowy dla każdej podstrony.
Niestety to nie będzie możliwe, bo zmienne dotyczące szczegółów podstrony, więc również $aData[sDescriptionFull] są ładowane dopiero w pliku actions_client/p.php, który odnosi się właśnie do szablonu wewnętrznego czyli do templates/pages_default.tpl
Musiałbyś pokombinować i przenieść kilka linii m.in.:
$aData = $oPage->throwPage( $iContent );
z rzeczonego pliku actions_client/p.php do templates/themes/default.php i dopiero wtedy kombinować.