2011-04-18 22:44
Czesc. Mam pytanie. Zadeklarowalem sobie tablice: Mam tam wartosc 'iWeight' <?php $aFieldsNames = Array( 'iProduct' => 0, 'sName' => 1, 'sNameUrl' => 2, 'mPrice' => 3, 'iStatus' => 4, 'iPosition' => 5, 'sAvailable' => 6, 'sDescriptionShort' => 7, 'fPriceOld' => 8, 'iWeight' => 9 ); $aFieldsSort = Array( 'iPosition', 'sName', 'sNameUrl', 'iProduct', 'sAvailable', 'mPrice', 'sDescriptionShort', 'iStatus', 'fPriceOld', 'iWeight' ); function products( $aExp ){ return Array( 'iProduct' => $aExp[0], 'sName' => $aExp[1], 'sNameUrl' => $aExp[2], 'mPrice' => $aExp[3], 'iStatus' => $aExp[4], 'iPosition' => $aExp[5], 'sAvailable' => $aExp[6], 'sDescriptionShort' => $aExp[7], 'fPriceOld' => $aExp[8], 'iWeight' => $aExp[9] ); } ?> Chce wyswietlic za pomoca $aData[iWeight] w pliku .tpl np. products_default.tpl. Wszystko jest ok. Wartosc zwraca mi wage jaka ustalilem w panelu admina. Natomiast jesli wstawie $aData[iWeight] do pliku np. order_form.tpl to plik nie odczyta tej wartosci. Bralem nawet var_dump($aData); zeby mi zwrocilo to co widzi na stornie i niestety nie bylo tej wartosci. Czy ktos mi moze pomoc? Pozdrawiam.
» Quick.Cart v4.x xyz 2011-04-19 10:53
Wrzucane na stronę 'orders' dane nie są pobierane z bazy xx_products.php Dlatego się tam nie wyświetlają. Musisz to przerzucić przez koszyk.
http://it-service.kimla.de QC- & QCMS-plugins 2011-04-19 18:44
Czyli zostaje plik: orders_temp.php - ten plik zawiera nie wysłane zamówienia z produktami dodanymi do koszyka. <?php $aFieldsNames = Array( 'iCustomer' => 0, 'iProduct' => 1, 'iQuantity' => 2, 'fPrice' => 3, 'sName' => 4, 'sWeight' => 5 ); function orders_temp( $aExp ){ return Array( 'iCustomer' => $aExp[0], 'iProduct' => $aExp[1], 'iQuantity' => $aExp[2], 'fPrice' => $aExp[3], 'sName' => $aExp[4], 'sWeight' => $aExp[5] ); } ?> Czy wartosc ma byc sWeight czy iWeight tak jak przy wyswietlaniu w innym miescu? Czy wymagane jest dopisanie czegos w funkcji czy on juz wie jak to wyswietlic jesli dam mu parametr iWeight?
xyz 2011-04-19 20:45
1. 'sWeight', 'iWeight' - to zależy. QC ma taki feature, że pola bazy zaczynające się na 'i' są przy zapisywaniu 'integrowane' - zamieniane na liczbę całkowitą. 2. Trzeba dopisać.
http://it-service.kimla.de QC- & QCMS-plugins 2011-04-19 22:19
Mozna prosic o jakas podpowiedz?
xyz