NO właśnie szukałem i nie znalazłem rozwiązania. Większość odpowiedzi dotyczy starszych wersji skryptu a w v4 jest już skrypcie dodana opcja wyboru lista-kolumny. Skoro robi to moduł zaimplementowany to pewnie jest to ustawione w kodzie programu. Tylko gdzie? Nie oczekuję gotowego rozwiązania ale raczej podpowiedzi gdzie szukać ;)
tak, dokładnie o to. W starej wersji robiło się to w css, a w 4-ce z poziomu admina można zmieniać sposób wyświetlania z listy na kolumny (2). I właśnie chodzi o to żeby zamiast 2 były 3 lub 4 kolumny.
A podejmiesz się zrobienia "+" w menu bocznym o którym pisałem na priv? Jeśli tak to daj znać też przez priv.
Spytam ponownie: jak dodać w najnowszej wersji QCarta dodatkowa kolumnę produktów? Próbowałem różnych opcji z css i nie skutkuje więc przypuszczam że problem tkwi w kodzie skryptu.
Jeśli znasz css to czemu nie zrobisz tego po prostu w css z floatami? A co w tym niby złego, przecież nawet organizacja w3c zaleca takie stosowanie opływania że jak dokument stracji stylizacje to lista będzie jedna pod drugim. A jak css działa to dla trzech kolumn będzie tak: Li class 3 Li class 3 Li class 3 Span class clearfloat Li class 3 I tak dalej .3 { float:left} .clearfloat {clear:both}
I przed zamknięciem ul wstaw znowu span czyszczący opływanie
I domyślnie masz 3 kolumny a jak admin uzna że chce dwie to sobie zmieni na dwie A jak chcesz wstaić span czyszczący po każdym trzecim bloku To w foreach który generuje listę produltów Lub w widoku poprzez js
Ja widzę kilkanaście sposobów rozwiązania tego problemu I tak szczerze mówiąc nie bardzo kumam w czym tkwi twój problem
OpenSolution swoją funkcję wykombinowało że dla dwóch kolumn dają co drugi element float right I to jest niegłupie rozwiązanie bo możesz mieć różne wysokości bloków A jak chciałbyś różne wysokości bloków i 5 kolumn to zrób to w js po prostu
Przepraszam ale czy moglibyście jaśniej troszkę wytłumaczyć jak w 4.x zmienić na 3 kolumny. Od wczoraj siedzę i próbuje coś wykombinować ale niestety. próbowałem coś zmienić wedle twojej instrukcji ale nic nie idzie bo nie rozumiem gdzie mam to wstawić. Pomożecie troszke?