kod php w menu

mariusz_dd

2011-04-04 17:47

Witam!

W ustawieniach mam włączoną opcję wykonywania kodu php. Działa wszystko ok w głównych plikch, np. content.tpl ale w plikach generowania menu kod php nie działa. Czy jest możliwość by obejść ten problem?

» Quick.Cart v3.x

marian

Makaron

2011-04-05 15:18

W Twojej wersji narzędzia nie ma chyba pliku content.tpl, a przynajmniej mi nic o nim nie wiadomo. O jaki konkretnie kod php chodzi?

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

mariusz_dd

2011-04-06 17:12

przepraszam, pomyłka w nazwie plikiu, plik nazywa się container.tpl, ale pytanie dotyczyło wykonywania kodu php w menu, np. menu_2.tpl

marian

Makaron

2011-04-07 19:23

Odpowiedz jeszcze na drugą część pytania: jaki kod PHP próbujesz wykonać w szablonie?

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

mariusz_dd

2011-04-12 22:27

kod z którego chcę skorzystać to zwykłe $i++; warunek if($i==2) ; do tego echo nic specjalnego

marian

Makaron

2011-04-13 11:04

Edytowałem plik config/general.php zmieniłem wartość zmiennej $config['embed_php'] na true. Następnie edytowałem plik templates/menu_1.tpl i w bloku HEAD dodałem taki kod:

<?php
$i 
2;
if( 
$i == )
    echo 
'test';
for( 
$j 0$j 2$j++ )
    echo 
$j;
?>

Zadziałał bez problemu.

I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl

mariusz_dd

2011-04-13 17:46

Ok, znalazłem błąd ...

Jeśli daję kod w jednej linii np.:

<!-- BEGIN LIST --><?php echo 'test';?><li class="l$aData[sStyle]"><a href="$aData[sLinkName]" $aData[sSelected]>$aData[sName]</a>$aData[sSubContent]</li><!-- END LIST -->

Kod nie wyświetla się, wystarczy, że zrzucę kod:

<!-- BEGIN LIST -->
<?php echo 'test';?>
<li class="l$aData[sStyle]"><a href="$aData[sLinkName]" $aData[sSelected]>$aData[sName]</a>$aData[sSubContent]</li>
<!-- END LIST -->

i jest ok. Dzięki.

marian

Do góry
o nas | kontakt