Witam Mam pytanie : Wykonałem nowy szablon tematu default-2.php i chciałbym aby zmiany były w opisie strony produktu. Ale nic nie działa jak ustawiam w adminie nowy temat. Strona produktu dalej jest taka sama.
Na stronach opisowych po ustawieniu nowego szablonu tematu widzę zmiany.
Jak parametr i w jakim pliku powoduje, że zmiany są widoczne tylko na zwykłych stronach a nie na stronie produktu ?
nie wiem czy dobrze cie rozumiem ... postapiles zgodnie z tym? http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=design#zmiana_wygladu_podstron_i_calego_serwisu_szablony_i_tematy
Witam Nie chodzi mi o style. Dodałem do swojego nowego default-2.php dodatkowy plugin php jako include. I na stronach opisowych ( nie produktowych ) ten skrypt się wykonuje ( includuje ) a jak ustawiam w adminie default-2.php w ustawieniach danego produktu to nic nie działa. Tak, jak gdyby w produktach funkcja wyboru danego nowego tematu ( szablonu ) nie działała.
Pozdrawiam Tomek
Walcze z tym juz kilka dni na różne sposoby i nic mi nie wychodzi :(
Może spróbuję to wytłumaczyć inaczej, a ktos mi poradzi jak to zrobić.
1. Jest taki plik : templates/themes/default.php - czyli tzw. "temat jakiejś strony".
2. Ja zrobiłem nowy temat o nazwie default2.php, do którego dadałem to : ...... .$content;?><?php include "folder/plik.php"; ?><?php echo $oTpl->.......
3. W adminie w ustawieniach strony w zakładce "wygląd" szablon pozostawiam jako opcję standardową czyli : pages_default.tpl, a temat daję jako ten mój nowy czyli : default2.php
Po tych ustawieniach w adminie dla danej strony, ładnie na niej wyświetla się to co jest wywoływane przez <?php include "folder/plik.php"; ?>, więc wszystko dziala jak należy ! :)
Problem mam w tym, że taki sam efekt chciałbym uzyskać na danej stronie produktu. Gdy w Adminie otwieram ustawienia jakiegoś produktu, i w zakładce " wygląd i seo" zmieniam mu temat z domyślnego czyli default.php na mój default2.php to niestety po zapisaniu zmian w adminie, nic się na stronie tego produktu nie zmienia. To : <?php include "folder/plik.php"; ?> nie jest widoczne.
Dlatego mam pytanie :
Gdzie i w jakim pliku i co należy zmienić aby też w produktach te zmiamy z komendy <?php include "folder/plik.php"; ?> zapisanej z nowym temacie default2.php były widoczne ?
Jeśli działa dla strony to powinno i dla produktu. Nie ma tutaj żadnego znaczenia. Funkcja ta działa identycznie. Czy nie robisz czegoś źle? Spróbuj może jakąś drobną zmianę najpierw (nie odczytywanie pliku, ale jakakolwiek zmiana np. załadować inny blok z pliku templates/container.tpl) i wtedy sprawdzić czy działa, a następnie brać się za poważniejsze modyfikacje.
a w pliku weblog.php napisałem tekst : Szara myszka...............................................
Po ustawieniu w adminie w edycji strony mojego nowego temtu ; default2.php na stronie się wyświetla text : Szara myszka...............................................
a po ustawieniu w adminie w edycji produktu nowego temtu ; default2.php
nic się nie wyświetla,
Jaki by nowy temat nie zrobic w edycji produktu, to nic się nie zmienia.
Co może byc powodem, że w produktach nie działa opcja zmian nowego tematu ?
Eee.. no niemożliwe. Teraz testowałem z wersją 4.0 ściągniętą z działu download i przy produkcie działa zmiana szablonów. Spróbuj na oryginalnej wersji. Jesteś pewien, że edytujesz produkt, który później oglądasz? Ta sama wersja językowa etc?
Hej marcincook -->> te ustawienie nie działa u mnie.
Makaron --->> Zainstalowałem nowa wersję i ...rzeczywiście się wyświetla ale ... już mówię o co mi chodzi :
Chciałbym aby, to co się wyświetla w opisie szczegółowym produktu ( czyli dopiero po kliknieciu fotkę ) wyświetlało się od razu. Wtedy uzyskałbym efekt, iż produkty z tym dodatkowym w nowym temacie plikiem <?php include "folder/plik.php"; ?> wyświetlały by się od razu na danej stronie.
Inaczej mówiąc, nie trzeba by było się zagłębiać o jeden poziom aby zobaczyć szczegóły produktu.
Próbowałem skopiować część kodu z pliku products_default.tpl do pages_default.tpl z nadzieją, iż się wyświetli opis szczegółowy, ale niestety to nie działa.
Jaka część kodu jest odpowiedzialna za, wyświetlanie się szczegółowego opisu produktu.
funkcja listProducts, która wyświetla listę produktów pobiera dane z bazy: DB_PRODUCTS. opis szczegółowy znajduje się w DB_PRODUCTS_EXT. musisz to stamtąd wyciągnąć.