In action_clients/products.php the code asks: if( is_numeric( $aData['mPrice'] ) ){
In case the $mPrice has been formatted with thousands-separator as a dott '.' it is no more numeric and will be not displayed in product-view, because in core/products.php (throwProduct) the $aData['mPrise'] is formatted with displayPrice (where the separators are set). The case described here: http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=7234
Treewood, problem w tym, że po sformatowaniu do postaci 1.000.000 ta liczba daje false przy zapytaniu "is_numeric". a pytanie o is_numeric następuje PO "displayPrice" Jeśli mam tak ustawiony format w funkcji displayPrice to zapytanie w sposób: is_numeric(displayPrice($mPrice)) da mi zawsze false. Bo display da mi 99.999,00 choć w db jest prawidłowo 9999.00
dlatego zmiennej $aData['mPrice'] nigdy nie zmieniamy. ona zawsze musi byc domyslna wartoscia. dopiero sPrice sie zmienia i na niej sie operuje wyswietlanie. mPrice sluzy jako podstawa do obliczen i pozniejszych konwersji na inna wartosc
Treewood, weź /core/products.php i linijkę 203 (w throwProduct). tam w $aData['mPrice'] (m, jak mama) wpisujesz wartość po "zdisplayowaniu" tejże ceny. Ale tylko, jeśli ona jest numeric. Linijka 203: $aData['mPrice'] = is_numeric( $this->aProducts[$iProduct]['mPrice'] ) ? displayPrice( $this->aProducts[$iProduct]['mPrice'] ) : $this->aProducts[$iProduct]['mPrice']; A że w db ona jest numeric (true), to wykonywanie jest jej formatowanie "displayem". I w tym momencie $aData[mPrice] ma postać 99.999,00
Po powtórnym zapytaniu w /action_client/products.php w linijce 33, gdzie następuje przydzielanie do templatek (PRICE - NO_PRICE) $aData[mPrice] NIE jest numeric!!! bo przychodzi tam w formacie 99.999,00 I dlatego się nie wyświetla.
A templaty są ładowane mPricami, a nie sPricami <!-- BEGIN PRICE --><div id="price"><em>$lang['Price']:</em><strong id="priceValue">$aData[mPrice]</strong><span>$config[currency_symbol]</span></ div><!-- END PRICE --> <!-- BEGIN NO_PRICE --><div id="noPrice">$aData[mPrice]</div><!-- END NO_PRICE -->
boboo - to jest po prostu blad w tej sytuacji i poprawimy go przy nastepnej wersji. dzieki za uwagi. a jesli teraz to Tobie przeszkadza to zmien: $aData['mPrice'] = is_numeric( $this->aProducts[$iProduct]['mPrice'] ) na: $aData['sPrice'] = is_numeric( $this->aProducts[$iProduct]['mPrice'] )