Szukam możliwości alternatywnego zastosowania funkcjonalności "produkt" w Quick Cart 3.7. Chodzi mi o stworzenie jakby drugiego kontekstu do wykorzystania tej możliwości. Chciałbym w Quick cart mieć możliwość wprowadzania niektórych treści i podpinania ich do różnych podstron na takiej zasadzie jak podpina się produkty. Oczywiście będzie to inna funkcjonalność która nie wymaga linku do koszyka czy też podawania cen. To można z takiego szablonu usunąć. Najważniejsze jest podpinanie tych treści do wielu podstron równocześnie oraz zarządzanie tymi treściami na podobnej zasadzie jak produktami w panelu admina ( czyli osobna podstrona, link w menu itp..)
Wystarczy, że nie ustawisz strony z koszykiem i formularzem zamówienia i wtedy opcja dodawania do koszyka zniknie. Możesz również wyłączyć wyświetlanie ceny usuwając odpowiednią zmienną z pliku templates/pages_default.tpl blok PRODUCTS_LIST. Nie widzę większego problemu w innym zastosowaniu skryptu Quick.Cart.
Makaron, to co piszesz byłoby OK ale tylko w przypadku kiedy nie mam w ogóle koszyka. A mnie chodzi o to że mam sklep gdzie normalnie są produkty i koszyk, natomiast chcialbym na bazie tej funkcjonalności zrobić to o czym napisałem jako dodatkową.
Najprostsze, co mi wpadło do głowy to: wydziel sobie pulę "position" (np. od 900 do 999) na te quasi-produkty. Dodaj dostrojone do życzenia bloki w odpowiednich .tpl np. BEGIN NIBY_PRODUKT Zmień deczko funkcję listProducts: dodaj filtr: if iPosition > 900 i iPosition < 999) to wrzuć aData w w/w blok. To samo z wywołaniem funkcji throwProduct. I wsio i gotowe ;-) Tylko potem pamiętaj, aby tym nie-produktom nadawać odpowiedni numer pozycji.