przeszukałem już całe forum, ale nic nie znalazłem, więc oto moje pytanie:
Czy jest możliwość w panelu admina (produkty) dodania kolumny z ilością sztuk danego produktu która wskazuje na pole "Dostępność produktu" którą można by było edytować tak samo jak cenę lub pozycję bez potrzeby wchodzenia w dany produkt!
mam darmową wersje quick.cart 3.7 (chyba) ostatnia przed 4!!!
dziękuje z góry za pomoc i wielka pochwała za to potężne narzędzie które jest darmowe!!! WIELKIE DZIĘKI!!!
no jak już była by taka możliwość, to było by super, ale najbardziej mi chodzi o to abym mógł dodać stan magazynowy, jak zakupie nowy towar, aby zgadzał się stan magazynowy!!!
Zrobimy to w dwóch krokach. Po pierwszym kroku (lista read only), zdasz relację, czy działa. Jeśli tak, przejdziemy do kroku drugiego: czyli zapis zmian z poziomu listy. 1. W templates/admin/products.tpl w bloku: <!-- BEGIN LIST --> za konstrukcją: <td class="price"> <input type="text" name="aPrices[$aData[iProduct]]" value="$aData[mPrice]" class="inputr" size="8" /> </td> dodaj: <td class="available"> <input type="text" name="aAvailables[$aData[iProduct]]" value="$aData[sAvailable]" class="inputr" size="10" /> </td> Następnie w tym samym pliku w bloku: <!-- BEGIN HEAD --> pod linijką: <td class="price"><a href="?p=$p&sSort=price">$lang[Price]</a> [$config[currency_symbol]]</td> dodaj: <td class="available">$lang[Product_available]</td> w tymże bloku znajdują się dwie takie linijki: <td colspan="6"> Zamień 6 na 7
I pochwal się wynikiem. A ja w międzyczasie przygotuję opis zapisywania dostępności produktu z poziomu listy. ;-)
No to teraz znajdź w /core-products-admin.php funkcję: function saveProducts($aForm) a w niej taką konstrukcję: if( $aForm['aPrices'][$iProduct] != $aData['fPrice'] ){ $aChange[$iProduct]['fPrice'] = $aForm['aPrices'][$iProduct]; } wstaw pod nią to: if( $aForm['aAvailables'][$iProduct] != $aData['sAvailable'] ){ $aChange[$iProduct]['sAvailable'] = $aForm['aAvailables'][$iProduct]; } i gotowe :-) A jeśli chcesz aby się to po zamówieniu automatycznie odejmowało, to znajdź mnie przez adres w mojej stopce.
No to ja się podłącze pod temat. Ja takze chce dodać dodatkową kolumnę, jednak zamiast dostępność produktu chciałbym wstawić kod produktu, tak by ewentualnie można było wyszukiwać produkt po kodzie.
Trzeba by dodać dodatkowy produkt do bazy danych. Były już instrukcje na ten temat na tym forum (poszukaj choćby w FAQ), a reszta odbywać się będzie analogicznie do przykładu boboo.