Jak dodać stronę typu koszyk.

DarkShadon

2011-02-20 18:44

Chciałem dodać coś w HTML, którego nie obsługuje edytor HTML. Myślałem o dodaniu strony typu koszyk czy formularz zamówienia. Tylko nie wiem gdzie zrobić tą stronę. Pomoże ktoś?

» Quick.Cart v3.x

Makaron

2011-02-21 16:07

Nie bardzo rozumiem czego tyczy się pytanie. Takie strony jak koszyk czy formularz zamówienia są generowane przez nasz skrypt dynamicznie..

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

DarkShadon

2011-02-21 21:20

Żeby zrobić stronę z koszykiem, robię pustą stronę koszyk i w konfiguracji ustawiam tą stronę jako koszyk. Gdybym chciał zrobić np. drugi taki koszyk, w konfiguracji tego nie ustawię, ale to chyba jest gdzieś zapisane na serwerze. Tylko nie wiem gdzie.

Makaron

2011-02-22 16:02

Nie jest prosto zrobić drugą stronę z koszykiem, ale możesz zrobić pustą stronę i wykorzystać pole "Adres" do przekierowania na tą podstronę, którą masz skonfigurowaną jako koszyk. Po prostu wpisujesz "?koszyk,ID" zamiast ID oczywiście wstawiasz odpowiedni numerek strony.

DarkShadon

2011-02-23 01:17

Doszedłem już do tego że mam tą dodatkową stronę w Pages/Drugikoszyk.html
i w "Strony" mam Drugi koszyk, a tam w adresie /PagesDrugikoszyk.html

Strona ta jednak jest inna niż pozostałe, bo robię ją od początku, zamiast skopiować, bo nie wiem skąd i co skopiować.

Makaron

2011-02-23 16:42

Przeczytałeś moją instrukcję? Ona powinna dokładnie spełniać Twoje wymagania. Koszyk to nie strona statyczna, jest generowana dynamicznie, więc nie da się jej tak po prostu skopiować.

DarkShadon

2011-02-23 17:53

Tym sposobem zrobię drugi link do koszyka, a mi zależało żeby zrobić (np.) drugi, osobny koszyk.

Makaron

2011-02-23 18:10

I do czego ten drugi koszyk ma służyć?

DarkShadon

2011-02-23 19:37

Powiedziałem "NP. drugi koszyk".
Bo m. in. filmiku z youtube nie zrobię na stronie, używając Edit HTML S... (nie pamiętam)

Do góry
o nas | kontakt