Jak usunąc szare obramowanie wokół przycisku "do koszyka"

valkiria_sigrun

2011-02-08 09:54

Witam
Chce sobie podstawić 2 samodzielne grafiki pod przycisk "Do koszyka". Wstawiłam je pod
cart_bg i cart_bg2, ale mam brzydkie szare obramowanie wokół. W którym miejscu mogę to usunąć?

» Quick.Cart v3.x

VS

euphoria-art

2011-02-08 10:58

przy zmianie kolorów, przy edycji szablonu przydatny jest bardzo Notepad2.exe
a teraz jak odnaleźć kolor;
robisz zrzut ekranu swojej strony a dokładnie ramki o którą Ci chodzi klawiszem PrtScreen otwierasz np. darmowego Gimpa wklejasz tam stronę i za pomocą narzędzi po prawej stronie pobierasz próbkę koloru, klikasz na kolor wyskakuje Ci jego numer, który następnie wyszukujesz w edytowanym default.css w Notepadzie2 - ikonka "lornetka" na górze w zakładkach, wklejasz numer koloru i klikasz znajdź. Każdy znaleziony kolor podmieniasz swoim kolorem, zamykasz default.css, klikasz zapisz zmiany i wsio!
myślę że pomogłem.

www.obrazygaleria.pl

valkiria_sigrun

2011-02-08 11:23

niestety to nie takie proste. to nie jest zwykła ramka, tylko taka to się zmienia po najechaniu na nią myszką.
Najprościej to chyba wrzucę przykładowego linka, by to miało jakąś wizualizację:
http://margothvong.pl/sklep/index.php?13,koronkowe-rekawiczki-krotkie-czarne.
może to coś do zmiany w stylu przycisku submit ..jestem w kropce

VS

euphoria-art

2011-02-08 11:49

myślę że odpowiedzialny za to jest obrazek w img.

www.obrazygaleria.pl

valkiria_sigrun

2011-02-08 11:59

ok poradziłam sobie. a odpowiedzialny za to był plik products_default.tpl i zmiana
input type="submit" na input type="image" .
Czy w takim razie ktoś może mi podpowiedzieć jak zrobić, by po najechaniu i wciśnięciu pokazywała się inna grafika przycisku?

VS

boboo

2011-02-08 12:36

użyj
hover

valkiria_sigrun

2011-02-08 13:14

Dzięki :)

VS

Do góry
o nas | kontakt