więcej produktów w jednym wierszu bez koszyków

malavva

2011-01-28 22:19

Witam, próbuję się uporać ze stronami produktów. Chciałbym zrobić tak, aby na liście produktów podpiętej do np. "pages_default.tpl" produkty wyświetlały się w szeregu na przykład po 3 w jednym wierszu (może <table> ? Jeżeli tak to gdzie kombinować z kodem?) Chciałem też usunąć opisy, "dodaj do koszyka", cenę, i to mi się udało:

z tego kodu:

<li class="l$aData[sStyle]"><h3><a href="$aData[sLinkName]">$aData[sName]</a></h3><h4>$aData[sPages]</h4>& #36;aData[sImage]$aData[sDescriptionShort]$aData[sBasket]$aData[sPrice]</li>

trochę powycinałem:

<li class="l$aData[sStyle]">$aData[sImage]</li>

Wymyśliłem sobie, że gdybym mógł gdzieś wstawić np taki fragment kodu:

If $aData[sStyle] = {<table><tr><td><li class="l$aData[sStyle]">$aData[sImage]</li></td>}
If 
$aData[sStyle] <> and $aData[sStyle] <> {<td><li class="l$aData[sStyle]">$aData[sImage]</li></td>}
If 
$aData[sStyle] <> and $aData[sStyle] <> and $aData[sStyle] % {</tr><tr>}
If 
$aData[sStyle] = {<td><li class="l$aData[sStyle]">$aData[sImage]</li></td></tr></table>}    

To mógłbym ustawiać produkty chociażby w tabeli wg własnego uznania.

Jestem trochę w kropce, nie bardzo wiem, w którym pliku powinienem kombinować, żeby prawidłowo modyfikować kodem PHP składnię HTMLa. Ten powyższy kod jest oczywiście kompletnie nieprzetestowany, być może trochę bzdurny, nie bardzo wiem gdzie by to można było wstawić i potestować.
(QCv3.7 raczej bez żadnych modyfikacji.)
Proszę o pomoc :)

» Quick.Cart v3.x

malavva

Makaron

2011-01-31 15:33

Temat był już wiele razy poruszany na forum. Zalecam skorzystanie z funkcji szukaj. Jest darmowy plugin productsInRow w naszym dziale download, który pozwala na wyświetlanie produktów w dwóch rzędach. Jeśli chcesz ich więcej to trzeba albo kombinować ze stylami albo z szablonami (były na forum takie tematy).

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

Do góry
o nas | kontakt