Kilka sklepów na jednej domenie

Gregry

2011-01-25 20:32

Witam,

Mam zainstalowanych kilka sklepów na jednej domenie.

Struktura:
- sklep główny: www.adressklepu.pl/
- sklepy regionalne: www.adressklepu.pl/region1, www.adressklepu.pl/region2 itd.

Wszystko działa fajnie, poza dwiema sprawami:

1) Logowanie - kiedy zaloguję się do panelu administracyjnego w którymkolwiek ze sklepów, mogę bez logowania wchodzić do paneli każdego ze sklepów. Pomimo różnych haseł i loginów. Tzn. wpisuję hasło dla sklepu głównego, loguję się. Potem w pasku adresu przeglądarki dopisuję "region2" i wchodzę bez logowania do panelu sklepu regionalnego.

Jak wymusić oddzielne logowanie?

2) Czasami niezamówione produkty wpadają do zamówienia (na etapie zapisywania na liście zamówień w palenu administratora, wcześniej w formularzu zamówienia wyświetlają się klientom prawidłowo). Dzieje się tak w sklepach regionalnych.

Żeby było śmieszniej, w ten sposób dodawane są produkty ze sklepu głównego, których nie ma w sklepach regionalnych.

Mam wrażenie, że oba problemy mogą być powiązane ze sobą. Czy problemem mogą być jakieś wspólne sesje tych wszystkich sklepów? Cookies? Cache? Byłbym wdzięczny za wskazówki.

» Quick.Cart v3.x

Grzegorz

Gregry

2011-01-26 02:05

Udało mi się rozwiązać problem. Może przyda się komuś:

Dopisywanie niezamawianych produktów:
Okazało się, że winne były niewykasowane dokładnie listy zamówień ze sklepu ogólnopolskiego (które skopiowałem do sklepów regionalnych - całe sklepy "klonowałem"). Wykasowałem listy z pliku "orders.php", zapomniałem o pozostałych.
W efekcie np. do zamówienia o ID5 ze sklepu regionalnego, poza faktycznie zamawianymi produktami, sklep dopisywał produkty z zamówiania ID5 ze sklepu głównego.

Logowanie:
Okazało się, że wystarczyło ustawić oddzileny katalog dla sesji dla każdego ze sklepów.

Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie ok.

Grzegorz

Do góry
o nas | kontakt