1) Logowanie - kiedy zaloguję się do panelu administracyjnego w którymkolwiek ze sklepów, mogę bez logowania wchodzić do paneli każdego ze sklepów. Pomimo różnych haseł i loginów. Tzn. wpisuję hasło dla sklepu głównego, loguję się. Potem w pasku adresu przeglądarki dopisuję "region2" i wchodzę bez logowania do panelu sklepu regionalnego.
Jak wymusić oddzielne logowanie?
2) Czasami niezamówione produkty wpadają do zamówienia (na etapie zapisywania na liście zamówień w palenu administratora, wcześniej w formularzu zamówienia wyświetlają się klientom prawidłowo). Dzieje się tak w sklepach regionalnych.
Żeby było śmieszniej, w ten sposób dodawane są produkty ze sklepu głównego, których nie ma w sklepach regionalnych.
Mam wrażenie, że oba problemy mogą być powiązane ze sobą. Czy problemem mogą być jakieś wspólne sesje tych wszystkich sklepów? Cookies? Cache? Byłbym wdzięczny za wskazówki.
Udało mi się rozwiązać problem. Może przyda się komuś:
Dopisywanie niezamawianych produktów: Okazało się, że winne były niewykasowane dokładnie listy zamówień ze sklepu ogólnopolskiego (które skopiowałem do sklepów regionalnych - całe sklepy "klonowałem"). Wykasowałem listy z pliku "orders.php", zapomniałem o pozostałych. W efekcie np. do zamówienia o ID5 ze sklepu regionalnego, poza faktycznie zamawianymi produktami, sklep dopisywał produkty z zamówiania ID5 ze sklepu głównego.
Logowanie: Okazało się, że wystarczyło ustawić oddzileny katalog dla sesji dla każdego ze sklepów.