pytanie o platnosci

raulek

2010-11-11 10:14

witam. mam pytanie odnosnie zamowien. dajmy na to, ze klient wybiera platnosc przelew. ale skad ma wiedziec, gdzie wplacic kase? na jakie konto? ipt. jak ustawic, aby dostawal chociaz maila z info?

bo po akceptacji zamowienia wyswietlaja sie tylko jego dane i co zamowil, ale nie ma nic gdzie ma wplacic kase i jak...

ps. jestem nowym userem...

» Quick.Cart v3.x

robinQC

2010-11-11 12:37

Możesz wysłać wiadomość z numerem konta i czym sobie jeszcze tam życzysz używając dodatku send order to client ;) Masz go w dziale download.

raulek

2010-11-12 09:07

zainstalowalem ten plugin (tzn. dokleilem niezbedy kod tam gdzie trzeba) i nie dziala :/ nie otrzymalem maila. konsultant z home.pl powiedzial, ze funkcja mail jest aktywna jak najbardziej, ale ze maja wersje PHP 5.x, a jesli skrypt byl pisany pod 4.X to moze nie dzialac :/

co zrobic?

matawiklinowa

2010-11-12 22:48

Witam
ja zrobiłem tak jak w instrukcji i na home działa

co do danych konta to prosze o podpowiedź gdzie to wstawić
pozdr

raulek

2010-11-12 23:53

mi nie dziala :/ jeszcze sprawdze, czy jakiegos bledu nie popelnilem..

co do danych konta to tam masz w tym skrypcie:

paste:
$lang['Order_customer_info_title'] = "Thank You for ordering our products. Order id: ";
$lang['Order_customer_personal'] = "Your personal data";
$lang['Order_customer_products'] = "Ordered products";
$lang['Order_customer_delivery'] = "Delivery and payment";
$lang['Order_customer_email_head'] = "";
$lang['Order_customer_email_foot'] = "";

2 ostatnie linijki sa od takich danych... a dokladniej:

- Order_customer_email_head - this info will display customer in email before: Your personal data
- Order_customer_email_foot - this info will display customer in the end of email. This is wright place to put your company

raulek

2010-11-20 08:14

zrobilem jeszcze raz dla pewnosci wszystko jak w instrukcji pluginu (za wielkiej filozofii tam nie ma), a i tak nie dostaje maili z powiadomieniem z home.pl na gmail.....

boboo

2010-11-20 11:57

raulek,
a ty dostajesz jako admin emaile przy zamówieniu?

http://skupienie.kimla.de/?software-quickcart,106

raulek

2010-11-25 09:24

włączyłem w konfiguracji i dostaje standardowo z CMS, ale skrypt mi nie dziala :(

boboo

2010-11-25 10:52

a masz jakiś adres strony?

http://it-service.kimla.de

Do góry
o nas | kontakt