Witam, W swoim sklepie chce mieć towar do realizacji na zamówienie. Chciałbym aby klient nie musiał wpłacać od razu całej kwoty, tylko samą zaliczkę (15%).
W pliku orders.php (funkcja listProducts): po $aData['fProductsSummary'] = normalizePrice( $this->fProductsSummary );
Następnie w orders_form.tpl w sekcji <!-- BEGIN ORDER_PRODUCTS_HEAD --> oraz w orders_print.tpl w sekcji <!-- BEGIN ORDER_PRINT_HEAD -->, wykorzystuję ją do wyświetlenia informacji o wysokości zaliczki. Wstawiłem: <tr class="ZaliczkaInfo">
<th colspan="3">
w tym zaliczka 15%
</th>
<td id="ZaliczkaKwota">
$aData[Zaliczka]
</td>
</tr>
Wyświetla się dobrze.
Problem jest z informacją w e-mail. W pliku orders_print.tpl w sekcjach <!-- BEGIN ORDER_EMAIL_BODY --> oraz <!-- BEGIN CUSTOMER_ORDER_EMAIL_BODY --> zawartość $aData[Zaliczka] jest pusta!
Czy ktoś mógłby podpowiedzieć co zrobiłem źle? Może w złym miejscu wpisałem obliczenie zaliczki? Szperam po plikach szukając przyczyny "zniknięcia" zawartości $aData[Zaliczka], ale całkiem ugrzązłem w tym i pogubiłem się już.
Hehe, zmieniłem też * 15 / 100 na * 0.15 Ach te nawyki z liczenia w integer ... :D
Sądzisz, że zaliczkę powinienem wyliczać jednak w funkcji throwOrder? Tak jak to proponujesz? Zastanawiam się, czy to by coś ułatwiło na przyszłość - przeanalizuję.
No tak, już widzę różnicę. Po przeniesieniu wyliczenia zaliczki do throwOrder nie wyświetla mi się ona w formularzu zamówienia. Wyliczenie musiałby być w dwóch miejscach. Póki co pozostanę więc przy swoim rozwiązaniu, gdyż aby uniknąć jakiś nieporozumień w przyszłości wolę liczyć to w jednym miejscu.