witam chciałabym rozbudować wyszukiwarkę - dołożyć kilka okienek z kryteriami. Wydaje mi się, że najprościej byłoby powiązać te kryteria z cechami produktów. Czyli np. w opisie produktu dodaję cechy: kolor wysokość czas kwitnienia opis cechy mógłby być skwantyfikowany (czyli mogę opisać tylko kilkoma powtarzajacymi się danymi), aby uprościć przeszukiwanie. I chciałabym aby w wyszukiwarce były okienka ze skwantyfikowanym wyborem, odpowiadające cechom. Czyli klient w wyszukiwarce mógłby zaznaczyć: kolor - niebieski wysokość 2-3m czas kwitnienia V, VI, VII, X etc. Jak to zrobić? Będę wdzięczna za pomoc pozdrawiam
Wątpię, żeby ktoś podał gotowe rozwiązanie na ten problem, bo jest jednak nieco złożony (choć raz już pomyliłem się pisząc coś takiego). Myślę, że będziesz musiała poszukać programisty, który doda Ci takie funkcje na zasadzie modyfikacji dedykowanej.
Zainspirowało mnie to trochę ;-) i zmieniłem sobie tryby pracy wyszukiwarki (do obejrzenia pod adresem w stopce). A co do wyszukiwania w kryteriach, to chętnie bym pomógł, niestety nie mam dostępu do kodu płatnych wersji (a sądzę, że baza danych [i nie tylko] jest tam deczko inna) więc nie będę strzelać w ciemno poradami.
Ja tam widzę w stosunku do płatnej wersji tylko więcej warunków bo i pól więcej jak cena czy produkt ale dalej nie mogę odnaleść funkcji która przeszukuje te "płaskie sqle" = :)
A po co tam pytać? w momencie kliknięcia text z pola wyszukiwarki przekazywany jest jako sPhrase do funkcji generateProductsSearchListArray w /core/products.php A z logiką w tej funkcji można się pięknie bawić ;-)
Mam trochę prostsze problem. Potrzebowałbym dodać 1 cechę do produktu oraz wyszukiwanie po tej cesze ( i tylko i wyłącznie po niej). Czy ktoś zna rozwiązanie tej zagadki ?