Witam Jak zrobić własne pole takie jak np cena żeby przy każdym produkcie administrator wypełniał nazwę produktu cenę i nr katalogowy Wiem że można nr katalogowy umieścić bezpośrednio w opisie pełnym i skróconym lecz ja potrzebuje aby to było takie osobne pole jak np. Cena Normalny textfield z zapisem do bazy i wyświetlany zarówno na stronie z produktem jak i na listach produktów.
Próbowałem prześledzić pole cena tzn w formularzu zapisu do bazy i analogicznie stworzyć dodatkowe pole z nr katalogowym produktu ( chodzi mi o pole które będzie przechowywało zwykły tekst - w html to już sobie to opakuje przy wyświetlaniu ) W pliku z definicjami tablic stworzyłem kolejne etc ale gdzieś się pogubiłem w funkcji która dodaje rekordy do bazy i nic nie chce zadziałać
Czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć co po kolei powinienem stworzyć aby taki wpis dodać? Czyli w formularzu zapisu produktu dodaje pole tekstowe ... W pliku definicji rekord....
Nie chodzi mi o gotowca, ja po prostu nie mogę skumać co gdzie po kolei . W dokumentacji jest gdzie są jakie funkcje to wiem
Opis bedzie raczej kiepski, bo pisze z pamieci i ja dodawalem tylko pole po stronie admina nic z danymi nie robiac po stronie klienta. Mysle ze patrzac na inne pola bez problemu dodasz odpowiedni kod w plikach ktore podalem.
Tak wiec jesli masz juz przerobiona strone w adminie czyli dokonałes zmian w /templates/admin/products.tpl i zapewne /template/products_default.tpl to musisz takze zmodyfikować: - zmienic baze danych, najprosciej dopisac kolejne pole w db/products.def.php czyli dopisac pole do $aFieldsNames, $aFieldsSort, function products( $aExp ). Pamietaj ze bedziesz musial(chyba) to pole dodac do wszystkich istniejacych juz produktow w /db/products.php - w pliku /actions_admin/products.php - w pliku /actions_client/products.php - w pliku /core/products.php - w pliku /core/products_admin.php przypisac zmiennej wyswietlanej w html wartosc z bazy danych (funkcja listProductsAdmin), zapisanie wartosci do bazy(funkcja saveProduct) byc moze zmodyfikowac tez funkcje cloneProducts jesli masz platna wersje
Poza tym na pewno juz były takie tematy na forum :)