Chcę się pozbyć całego tła wraz z headerem, ze stopki, menu bocznym, górnym pod logo itp, ma zostać tylko sam szkielet sklepu, który bym potem nałożył na skonstruowane przeze mnie tło wraz z obrazkiem. Prosił bym o wskazówki, co i gdzie mam podmienić, wkleić.
Wkleiłem Ci dla przykładu kilka wpisów w templates/default.css Musisz sobie przeanalizować cały plik i pousuwać: "background-color:...." "background:......."
Takie #000000 zakładam że wiesz co to jest = numer koloru Ale w niektórych liniach będziesz miał też wartość=inherit Co oznacza że element ma odziedziczyć tło jeśli jest zdefiniowane pod nim Czyli jeśli:
marcioncook dzięki za wskazówki, został już tylko jeden problem z przerzuceniem "namiotów" i "o firmie" na podświetlone tło w header, moje wypociny można podejrzeć na http://www.obrazyolejne.cba.pl/
Takie efekty o jakie chyba Ci chodzi - euphoria-art
PS.: 1.) Pracujesz na tablecie - czy to zdjęcia ręcznych prac? 2.) O modyfikacjach QuickCarta i różnych rozwiązaniach graficznych rozmawiajmy na forum to przynajmniej ktoś jeszcze skorzysta, ale pozatym zapraszam na priv GG 8046811, pracuje na Intous XL Wacom.
Hej nie pracuje na tablecie, ściągnąłem parę grafik z devianta, po zmianie #head2 i container znikł mi header, chyba zrezygnuje z tej szaty przezroczystej, dopracowałem trochę stara szatę, chcę tylko przenieść dolne i górne menu na header.jpg tak jak to zrobiłeś na persolandesign, podgadałem u Ciebie kody ale po podmianie coś nie pasuje , www.obrazygaleria.pl na tej stronie chce opuścić koszyk z zakładkami na header.jpg i rozświetlić centymetrową krawędź. http://ponti.com.pl - świetna robota!
Dobra to chyba źle cię oceniłem Poprzednio podawałem Ci rozwiązanie najprostsze , myśląc że nie poradzisz sobie z css Ja na personal przeniosłem sobie w cointener.tpl Zmienne które generują menu1 i menu3 do diva header A następnie wypozycjonowałem 3do dołu i 1 do góry ze zmianą długości.
Jak sobie skopiowałeś mojego css-a to w twoim pliku html te elementy znajdują się teraz w innych miejscach więc wiadomo że się posypało Jak
Weź sobie mój css ale przenieś w container.tpl zmienne menu1 i menu3 do XIV header i sprawa załatwiona Pamiętaj tylko że ten plik ma ci posłużyć do zrobienia lepszego layoutu a nie kopii personaldesign tylko z innym banerem Ps Analogicznie zmienne te przenieś też w orderbody :) ja zawsze o tym zapominam :)
Dzięki marcincook sklepik skończyłem wszystko jest tak jak chciałem, górny pasek zakładek nachodzi na header, Wielkie dzięki jeszcze raz za pomoc, pozdrawiam