2010-09-05 10:55
Witam, w jaki sposob mozna uzyskac w postaci tablicy liste produktow dla danego Id zamowienia ? 1. Jesli robie to w ten sposob to dziala :
<?php $aFile = file ( DB_ORDERS_PRODUCTS ); $iCount = count ( $aFile ); for( $i = 1 ; $i < $iCount ; $i ++ ){ $aExp = explode ( '$' , $aFile [ $i ] ); if( isset( $aExp [ 1 ] ) && $aExp [ 1 ] == $iOrder ){ $produkty [ $aExp [ 0 ]] = orders_products ( $aExp ); } } ?>
2. a jesli tak to niestety nic nie dostaje:
<?php $produkty = $oOrder -> generateProducts ( $iOrder ); ?>
Co robie zle w drugim przypadku ? PS. Jestem w trakcie budowania modulu do automatycznego generowania faktur VAT i Etykiet wysylkowych na paczki.....
» Quick.Cart v3.x Piotr 2010-09-06 13:56
Przeanalizuj funkcję sendEmailWithOrderDetails. Na jej "podstawie" zrobiłem sobie generator faktur w *.pdf A etykietki to trochę więcej pracy, jesli chcesz mieć "inteligentny" wydruk.
http://skupienie.kimla.de/?software-quickcart,106 2010-09-12 09:33
Hej, poradzilem sobie mam tylko jedno pytanie: jesli sprawdzam pojedyncze zamowienie np. $iOrder= 2 wg. tego poniej to pod $aData['sOrderSummary'] otrzymuje calkowita wartosc zamowienia....
$aData = $oOrder -> throwOrder ( $iOrder ); $oOrder -> listProducts_my ( $iOrder ); $aData [ 'sProducts' ] = $oOrder -> aProducts ; $aData [ 'sOrderSummary' ] = $oOrder -> aOrders [ $iOrder ][ 'sOrderSummary' ]; $aData [ 'fProductsSummary' ] = $oOrder -> fProductsSummary ;
ale jesli wryuce to w petle np. tak jak ponizej (konkretny status zamowien) to $aData[$iOrder]['sOrderSummary'] otrzymuje zawsze puste :( :
foreach( $oOrder -> listOrdersAdminStatus ( 2 ) as $iOrder ){ $aData [ $iOrder ] = $oOrder -> throwOrder ( $iOrder ); $oOrder -> listProducts_my ( $iOrder ); $aData [ $iOrder ][ 'sProducts' ] = $oOrder -> aProducts ; $aData [ $iOrder ][ 'sOrderSummary' ] = $oOrder -> aOrders [ $iOrder ][ 'sOrderSummary' ]; $aData [ $iOrder ][ 'fProductsSummary' ] = $oOrder -> fProductsSummary ; }
Co tu moze byc nie tak ...