Pracuję na wersji Quick Cart 3.6. Chciałam zainstalować productsInRow_v1.6, aby wyświetlić produkty w dwóch kolumnach.
Mam problem z punktem - define size of products images smaller then 120 px - $config['products_photo_size'] in "config/general.php" ponieważ nie mogę znaleźć linijki $config['products_photo_size']
Czy productsInRow_v1.6 można zainstalować w wersji 3.6 ?
Jeżeli nie to jak inaczej wyświetlić produktu w 2-3 kolumnach?
Ale masz tam linijkę: $config['pages_images_sizes'] = Array( 0 => 100, 1 => 200 ); która definiuje wielkości miniaturek (thumbs) 100 albo 200 pixeli. Ten wybór otrzymujesz przy wklejaniu zdjęcia do produktu, i aby nie być wodzonym na pokuszenie (duże zdjęcia) przy dwóch lub więcej kolumnach, ustaw drugą wielkość z 200 na 120, czyli: $config['pages_images_sizes'] = Array( 0 => 100, 1 => 120 ); Wtedy mała miniaturka będzie miała 100 a duża 120 pixeli. Ale możesz też ustawić inną wartość dla małej. Do wyboru, do koloru, nie przekraczaj jednak magicznych 120. Chociaż możesz, bo nic się nie stanie. Najlepiej poexperymentuj i ustaw wielkość, która Ci najbardziej odpowiada.
Ale w panelu admina, w edycji strony, na której są te produkty, po kliknięciu na "wygląd" (po prawej w tabulatorach) masz ustawiony szablon: pages_productsinRow ???
Chwila... Zrobiłam tak: 1. Utworzyłam katalog "productsInRow" w katalogu "plugins" i skopiowałam tam plik php 2. w plugins/plugins.php wkleiłam "require DIR_PLUGINS.'productsInRow/productsInRow.php';" i teraz mam tak:
3. Do katalogu "templates" przekopiowałam plik: "productsInRow.tpl"
4. Do katalogu "templates/plugins.css" przekpiwałam kod podany w instrukcji
Nie działało i w panelu admina nie pojawił się inny szablon.
Po Twoje sugestii zmieniałam w katalogu "templates" nazwę pliku "productsInRow.tpl" na "pages_productsinRow" i wtedy w panelu administracyjnym pojawia się nowy szablon o nazwie: "pages_productsinRow". Zmiana szablonu nie powoduje zmiany na stronie :(
Robię takie rzeczy pierwszy raz. Nie jest to proste ;) dlatego tak marudzę :) Dziękuję za szybkie odpowiedzi :)
Mam ten plik przed sobą i pisałam, że robię według instrukcji. Nie jestem zbyt dobra z angielskiego i być może coś źle zrozumiałam. Wydaje mi się jednak, ze postępowałam zgodnie z poleceniami. Dlatego żeby się upewnić podałam kolejne kroki mojego postępowania. Widocznie popełniam błąd jeżeli nie działa... Gdyby działało nie musiałbym prosić o pomoc. :(
Sorry my friend you just must wait for someone who can translate it for you. I just do the two columns using css code (edit : default.css and plugins.css). I just remember that i must add to 1,3,5,7,... items "clear:both" for right work of all. Thats what i done : http://magia-art.pl/kolekcja-silverart,109.html
Ja to zrobiłem stylami - i poprzez dodanie clear:both do co drugiego produktu.
wynik jest taki : http://magia-art.pl/kolekcja-silverart,109.html
hej, ładnie to wygląda. Mam pytanko z czystej ciekawości, czy przy dodaniu rożnych fotek o rożnych wielkościach w pionie, poziomie, dalej są w tabeli produkty równo, czy część z nich jest przesunięta do dołu?