Mam umieszczone w column kilka menu. Np menu 1 - Nazwa głównej kategorii1 - , w tym kilka podmenu 1a, 1b Menu 2 - Nazwa głównej kategorii2- w tym kilka podmenu 2a,2b,2c Manu 3 - Nazwa głównej kategorii3 - w tym kilka podmenu 3a, 3b, 3c, 3d
Jak zrobić by tło każdego z podmenu było innego koloru już wiem. (inne w 1a inne w 2a inne w 3a ).
Nie mogę jednak dojść do tego co zrobić by tło - "Nazwa głównej kategorii" - każdego z menu było innego koloru.
Za wygląd "nagłówka" kategorii odpowiada wpis w default.css (albo inny Twój_szablon.css) #column .type{...
Jednak klasa "type" jest przypisana standardowo do menu3 i menu4. menu_3.tpl, menu_4.tpl <!-- BEGIN HEAD --><div id="menu3"><div class="type">$aData[sMenuType]</div><ul><!-- END HEAD --> <!-- BEGIN HEAD --><div id="menu4"><div class="type">$aData[sMenuType]</div><ul><!-- END HEAD -->
Zmień te klasy w tpl na np. "type3", "type4" i odpowiednio dodaj te klasy w default.css #column .type3{... tu ustawienia dla jednego menu) #column .type4{... a tu dla następnego)