nierozwijane menu i wybor kategorii ze strony

wy_borowy

2010-06-14 23:40

Witam. Chcialbym zrobic nierozwijane lewe menu gdzie po wybraniu jakiegos buttona otwieralaby sie stronka ze zdjeciami do wyboru jako kolejna podgrupa produktow w tej kategorii. Po przejscu do podgrupy mialyby sie wyswietlac loga producentow gdzie kupujacy wybieralby jaka firma go interesuje i dopiero potem wyswietlala by sie lista produktow danego producenta w danej podgrupie produktow. Troche to zawile ale mam nadzieje ze udalo mi sie w miare przejrzyscie to przedstawic. Jak to zrobic? Pozdrawiam

» Quick.Cart v3.x

wy_borowy

Makaron

2010-06-15 11:04

Czy menu ma się rozwijać czy nie można ustawić w konfiguracji w panelu administracyjnym, więc jedna strona jest załatwiona. Gorzej z tymi kolejnymi, bo doskonale do tego sprawdziłaby się funkcja wyświetlania podstron jako galerii, ale występuje ona w wersji płatnej skryptu: http://opensolution.org/os/templates/pl_Quick.Cart_features_3.5.html#gallery
Jeśli nie chcesz zdecydować się na wersję płatną to będziesz musiał kombinować albo z wklejaniem gotowego kodu html, który wizualnie spełni Twoje oczekiwania, albo z dorobieniem dodatkowego sposobu wyświetlania podstron.

www.mak-web.pl - modyfikacje QC i QCMS

wy_borowy

2010-06-15 12:44

Dzięki za odpowiedź! a czy mozna te dodatki kupowac osobno, czy są tylko w pakietach jako całośc w wersji pro i xtd?

wy_borowy

Makaron

2010-06-15 15:27

Tylko w pakietach.

wy_borowy

2010-06-15 23:34

nie mogę znależc tej opcji nierozwijania menu w konfiguracji, jest tylko cos takiego jak wyswietl rozwinięte menu, ale to nie o to chodzilo, bo jak dodam nowa podstrone to i tak menu sie rozwija. Prosze o łopatologiczne wytlumaczenie gdzie tego szukac? Sorry i z gory dzieki. Pozdrawiam

wy_borowy

Makaron

2010-06-16 10:57

Jeśli chcesz, żeby podkategorie w ogóle się nie wyświetlały w menu to edytuj plik templates/themes/default.php i zmień ostatnią zmienną w funkcji throwMenu() na 0, przy menu, które chcesz, aby się nie rozwijało.

wy_borowy

2010-06-16 13:17

to znowu ja ;P niestety. Ok, moje menu juz sie nie rozwija, jest "sztywne", ale dlaczego nie wyswietla mi sie spis podstron na stronce po kliknieciu dane buttona w menu? Myslalem ze wlasnie tak to bedzie wygladac, ze zablokuje menu to podstronu beda sie wyswietlac w postaci spisu na stronie

wy_borowy

Makaron

2010-06-16 15:21

Jeśli w pliku templates/pages_default.tpl masz zmienną $sSubpagesList, a w pliku config/lang_xx.php w tablicy $aHiddenSubpages nie masz umieszczonego danego typu menu to podstrony powinny się wyświetlać.

wy_borowy

2010-06-16 20:33

dzieki za odpowiedz i cierpliwosc, teraz wszystko działa. Pozdrawiam

wy_borowy

arabeska

2010-09-22 20:22

Czy opcję: Wyświetl rozwinięte menu, można zawęzić? Tzn. aby menu wyświetlało się rozwinięte do pierwszej podstrony - sub1?

Arabeska

boboo

2010-09-22 21:22

w /templates/themes/default.php
$sMenu3 = $oPage->throwMenu( 'menu_3.tpl' , 3 , $iContent, 2 );
ostatni parametr (w tym przykładzie "2") to głębokość menu.

http://skupienie.kimla.de/?kontakt,2

arabeska

2010-09-23 11:54

tak, to wiem, ale mi nie chodzi o głębokość menu tylko o wstępne rozwiniecie.

Arabeska

Do góry
o nas | kontakt