2010-04-23 15:25
Witam, chcę przekonwertować dane z wersji 3.4 do najnowszej 3.5., ale niestety pokazuje mi się taki komunikat>>> CATEGORIES/PAGES - DONE ERROR - no products ext data in "db_old/pl_products_ext.php" with id 55 ERROR - no products ext data in "db_old/pl_products_ext.php" with id 55 PRODUCTS - DONE CARRIERS - DONE ERROR There is no file db_old/orders.php or db_old/orders_ext.php or db_old/orders_products.php I choć przy części elementów jest napisane "done", to niestety nic nie jest done, bo strona się pocięła. A co do tego pliku, którego niby nie ma w db_old, to w rzeczywistości tam jest :) Korzystałam z converterów costępnych w dziale "download", ale nie wiem, czy przypadkiem nie są one kompatybilne z tą najnowsza wersją... Czy mogę przenieść dane ze starego sklepu ręcznie? Proszę o pomoc.
» Quick.Cart v3.x A. 2010-04-23 17:11
Jeśli się nie mylę (tak na 90%) to w wersjach 3.4 i 3.5 bazy danych są identyczne. Można łatwo to porównać ściągając te wersje i porównując w TotalCommanderze definicje baz danych.
Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms 2010-04-23 17:28
Tak jest :) Zrobiłam wszystko jeszcze raz (wgrałam sklep), i podmieniłam katalog img, db oraz plik default.css. Wygląd - wszystko gra. Kategorie, produkty itp. - w adminie są wyświetlane poprawnie, a na stronie nadal są informację z wersji demonstracyjnej. Co powinnam zrobić?
A. 2010-04-23 17:32
już mam... wystarczyło zmienić język w adminie. Dzięki :)
A.