Dzieje się tak na 99% dlatego, że blok #head2 nachodzi na #head3. Być może jest on na dole przezroczysty, ale sięga aż tam. A po czym wnioskuje? Jak kliknie się prawym na linki, które nie są aktywne to pokazuje się komenda, żeby pokazać obrazek tła i po uaktywnieniu pojawia się Twój header.
Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms
Prorok78
2010-04-17 23:34
Dzieki za odpowiedz...Hmm w zasadzie masz racje co do objawow...ale wystepuja one wylacznie w FF... w IE jest ok... tu jest ten kawalek kodu:
probowalem roznych opcji i za kazdym razem to samo... Raz jeden udalo mi sie uzyskac poprawe... gdy wywalilem z w/w sekcji wszystkie linie zaczynajace sie na #logo... Wowczas moglem normalnie klikac w tym menu (ktore z powrotem stalo sie klikowalnymi linkami)... Jednakze zlikwidowanie wpisow #logo, skutkuje tym ze trace formatowanie opisu strony umieszczonego na glownym banerze 9tego: Studio fotografii itd...)... Nie mam wiecej pomyslow...:( W IE jak podkreslam jest ok czyli to nie kwestia zlego poskladania strony ze cos zachodzi na cos, tylko raczej jej interpretacji przez przegladarke...:(
Hmmm, header ma u Ciebie 90 px wysokości. a w "logo h2" masz 70 px paddingu od góry. Jeśli dodasz do tego wysokość logo (tu niepodana), to może "niewidocznie" zachodzić na menu.
boboo
Prorok78
2010-04-18 19:05
No tak... header jest plikiem graficznym (banerem) ktory idzie przez cala szerokosc strony (900px) i ma 90px wysokosci... logo h2 to z tego co sie domyslam element zwany w panelu administracyjnym 'sloganem':) - u mnie opis ze jest to studio foto... i padding 70px umieszcza ten napis na tle pliku graficznego wymienionego powyzej... Wszystko powinno byc ladnie... Choc przyznam ze nie doszukalem sie nigdzie parametru opisujacego wymiary (a konkretnie wysokosc) logo h2... Jest tylko pozycja, tlo i opis fontu... moze tu szukac problemu? regulowalem ten parametr 70px, lecz jedyny skutek to przesuwanie sie napisu w pionie.. Calkowite wyciecie sekcji logo naprawia problem z klikaniem w linki ale pozbawia formatowania napis...:(
Prorok78
2010-04-18 19:16
Chwilowo poradzilem sobie zmieniajac ten parametr na 5px i przenoszac tym samym napic powyzej napisu na pliku graficznym... ale to proteza jest a nie rozwiazanie :)