2010-04-07 18:07
Witam zainstalowałem FCKEdytor według instrukcji : http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#jak_wgrac_edytor_wysiwyg_o_nazwie_fckeditor Bardzo zależy mi na uploadzie plików do Contentu więc skorzystałem z starszej wersji mianowicie FCK a nie CK Jednak chciałbym skonfigurować niezależnie dwa paski narzędzi dla edytora: W opisie skróconym "Basic" W opisie pełnym "Default" Kombinowałem z przerobieniem tego:
$oFCKeditor = new FCKeditor ( $sName ) ; $oFCKeditor -> BasePath = 'fckeditor/' ; $oFCKeditor -> Value = $sContent ; $oFCKeditor -> Width = $iW ; $oFCKeditor -> Height = $iH ; return $oFCKeditor -> CreateHtml ();
na:
$oFCKeditor = new FCKeditor ( sDescriptionShort , ToolbarSet = 'Basic' ) ; $oFCKeditor = new FCKeditor ( sDescriptionFull , ToolbarSet = 'Default' ) ;
I pytanie brzmi - Jak podać parametry dla FCK dla różnych pół ? Bo przyglądam się temu co jest dla TinyMce:
$sDescriptionShort = htmlEditor ( 'sDescriptionShort' , '300' , '100%' , $aData [ 'sDescriptionShort' ], Array( 'aOptions' => Array( 'ToolbarStartExpanded' => false ), 'ToolbarSet' => 'Basic' ) ) ; $sDescriptionFull = htmlEditor ( 'sDescriptionFull' , '550' , '100%' , $aData [ 'sDescriptionFull' ], Array( 'ToolbarSet' => 'DescriptionFull' ) ) ;
Proszę o jakieś wskazówki - bo dokumentacja dla FCK to jedno ale zitegrowanie tego w Quick to drugie (i trochę się już pogubiłem) - Może włożyć edytor przez JavaScript ? (tak jak by wymienić TinyMce)? - Proszę o pomoc :) Dla Potomnych: http://www.fckeditor.yoyo.pl/dokument.php - po polsku chyba jedyne co znalazłem http://docs.cksource.com/FCKeditor_2.x/Developers_Guide - FCK Docs - Angielski lecz jasno pisane - polecam Strona nad którą pracuję - http://www.caricom.pl/ - chociaż nie ma to chyba znaczenia w tym problemie
» Quick.Cart v3.x 2010-04-08 11:59
Nie wiem czy na 100% dobrze rozumiem o co pytasz, ale jeśli o to co myślę to spróbuj w ten sposób: Wpierw edytuj plik plugins/edit/htmleditor.php i zmień deklarację funkcji z:
function htmlEditor ( $sName = 'sDescriptionFull' , $iH = '300' , $iW = '100%' , $sContent = '' , $aOption = null ) {
na:
function htmlEditor ( $sName = 'sDescriptionFull' , $iH = '300' , $iW = '100%' , $sContent = '' , $sToolbar = 'Basic' ) {
oraz w tej funkcji pod linią:
$oFCKeditor -> Height = $iH ;
dodaj:
$oFCKeditor -> ToolbarSet = $sToolbar ;
Następnie edytuj plik actions_admin/p.php i zmień linie:
$sDescriptionShort = htmlEditor ( 'sDescriptionShort' , '200' , '100%' , $aData [ 'sDescriptionShort' ], Array( 'aOptions' => Array( 'ToolbarStartExpanded' => false ), 'ToolbarSet' => 'Basic' ) ) ; $sDescriptionFull = htmlEditor ( 'sDescriptionFull' , '280' , '100%' , $aData [ 'sDescriptionFull' ], Array( 'ToolbarSet' => 'DescriptionFull' ) ) ;
na takie:
$sDescriptionShort = htmlEditor ( 'sDescriptionShort' , '200' , '100%' , $aData [ 'sDescriptionShort' ] ) ; $sDescriptionFull = htmlEditor ( 'sDescriptionFull' , '280' , '100%' , $aData [ 'sDescriptionFull' ] , 'Default' );
O to chodziło?
Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms 2010-04-09 00:12
Ze trzy dni siedziałem nad tym żeby to zrozumieć. O ile w JS udało mi się już nawet "Prawie" to uzyskać to w php ciągle coś knociłem A było zapytać na forum od razu :) Wielkie dzięki wszystko działa jak trzeba - załączam screena: http://www.caricom.pl/toolbar.jpg No i znowu okazało się że jesteś WIELKI Makaron :) Pozdrawiam i dziękuję
A czasami wystarczy po prostu zapytać lepszych od 2010-04-09 00:16
PS. I teraz sobie zdefiniuje w fckconfig.js - takie przyciski jakie chce dla pola pełnego i pola krótkiego Tak dla potomnych - plik fckconfig.js - okolice 100linijki : FCKConfig.ToolbarSets["Default"] = [ ['Source','DocProps','-','Save','NewPage','Preview','-','Templates'], ['Cut','Copy','Paste','PasteText','PasteWord','-','Print','SpellCheck'], ['Undo','Redo','-','Find','Replace','-','SelectAll','RemoveFormat'], ['Form','Checkbox','Radio','TextField','Textarea','Select','Button','ImageButton','HiddenField'], '/', ['Bold','Italic','Underline','StrikeThrough','-','Subscript','Superscript'], ['OrderedList','UnorderedList','-','Outdent','Indent','Blockquote','CreateDiv'], ['JustifyLeft','JustifyCenter','JustifyRight','JustifyFull'], ['Link','Unlink','Anchor'], ['Image','Flash','Table','Rule','Smiley','SpecialChar','PageBreak'], '/', ['Style','FontFormat','FontName','FontSize'], ['TextColor','BGColor'], ['FitWindow','ShowBlocks','-','About'] // No comma for the last row. ] ; FCKConfig.ToolbarSets["Basic"] = [ ['Source','-','Bold','Italic','-','OrderedList','UnorderedList','-','Link','Unlink','-','Templates'] ] ; Jak dostałem gotowca - to się chociaż jak mogę odwdzięczę dla reszty
A czasami wystarczy po prostu zapytać lepszych od 2010-05-12 15:11
Dla Quick Cart Jeśli będziemy chcieli mieć edytor i w edycji produktu i w edycji strony To samo należy włożyć w p.php i products.php
$sDescriptionShort = htmlEditor ( 'sDescriptionShort' , '200' , '100%' , $aData [ 'sDescriptionShort' ] ) ; $sDescriptionFull = htmlEditor ( 'sDescriptionFull' , '280' , '100%' , $aData [ 'sDescriptionFull' ] , 'Default' );
bo edytor dla edycji produktu generowany jest z products.php a nie p.php w innym wypadku w produkcie wyskoczy błąd