Sentrino![]() 2010-03-29 18:37 | Mam problem z wyÅ›wietlaniem strony. W IE nie wyÅ›wietla siÄ™ wiÄ™kszość tekstu. Bardzo proszÄ™ o pomoc i informacje czy w innych przeglÄ…darkach strona chodzi poprawnie. W mozilla firefox wszystko jest zgodnie z zamierzeniem :) » Quick.Cart v3.xSentrino |
Makaron2010-03-30 15:46 | Na moje oko to jakiś element jest zbyt szybko zamknięty, albo niezamknięty. Najlepiej jeśli przekopiujesz sobie źródło strony do jakiegoś edytora z kolorowaniem składni np. Notepad ++ i zobaczysz czy wszystko jest poprawnie podomykane (można tam zwijać sobie elementy, a jak zaznaczymy jakiś blok np. div to pokaże nam, gdzie jest on zamknięty). |
Zarema2011-08-05 19:19 | Odświeżam temat. Mam podobny problem. Sprawdzilam wszystko i nie mam żadnych przestawień nawiasów, ani nie zamkniętych nawiasów. Pod Firefox i Operą strona otwiera się pięknie, bez problemu. Pod IE środkową kolumnę wywala mi na dół pod lewą kolumnę. Co zrobiłam źle? |
openzibi2011-08-05 20:21 | Zarema - suma szerokosci lewej kolumny + środek + prawa kolumna + padding + margin nie moze byc wieksza od szerokosci całej strony. |
Zarema2011-08-05 20:24 | Już to robiłam. Zmniejszyłam środkową kolumnę i owszem zwęża się, ale nadal jest pod lewą kolumną. |
openzibi2011-08-05 21:03 | Może za mało zmniejszyłać. Ustawiłaś szerokosc strony na 1080px i w tym musi się WSZYSTKO zmiieścić: 3 kolumny i przerwy miedzy nimi. |
Zarema2011-08-05 21:13 | Faktycznie, nie pomyślałam o tym. Zmniejszyć do 960, czy bardziej? |
Zarema2011-08-05 21:28 | Biję pokłony, sypię głowę popiołem. Sprawdziłam jeszcze raz całe default i okazało się, że przeoczyłam jeden mały wpis. Cały czas szukałam zmian w ŚRODKOWEJ kolumnie, a kod źródłowy był z dwoma kolumnami, trzecią dorabiałam sama i środkowa kolumna nazwana była "prawą kolumną". |