Dodawanie kolejnego produktu przy odświeżaniu

neversummer

2010-01-24 17:45

Mój pierwszy post tutaj, dlatego witam serdecznie.
Problem polega na tym, że gdy dodam coś do koszyka, zaraz po wyborze kategorii i później chcę kliknąć opcję "przelicz" lub "zapisz koszyk" dodaje mi kolejną sztukę produktu do koszyka.Domyślam się w czym leży problem, lecz nie potrafię tego naprawić.Adres podstrony, która dodaje ten przedmiot to:
www.adressklepu.pl/?koszyk,18&iProductAdd=1&iQuantity=1

Klikając na przelicz lub zapisz koszyk strona jest tak jakby odświeżana i wywołuje adresem dodanie kolejnej sztuki. Czyli jak np. wpiszę 3 sztuki i kliknę "przelicz", sklep zliczy mi 4 sztuki. Jak kliknę zapisz koszyk przy powiedzmy 3ch sztukach to po zapisaniu są 4 sztuki.

Dodam może, że jeżeli wchodzę w dokładny opis produktu i tam klikam, żeby kupić, a później przeliczam bądź zapisuje koszyk, wszystko działa poprawnie. W tamtych sytuacjach mam adres:
www.adresssklepu.pl/?koszyk,18

Będę wdzięczny za odpowiedź, gdzie ewentualnie zmienić format wysyłanego żądania, czy coś takiego, żeby w każdej sytuacji przeliczało poprawnie.

Pozdrawiam!

» Quick.Cart v3.x

Makaron

2010-01-25 17:31

Spróbuj w plikach w actions_client/*.php odszukać takie fragmenty kodów:

'.$_SERVER['PHP_SELF]

i zamienić na:

http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['PHP_SELF']

neversummer

2010-01-25 19:18

Działa!

Dziękuję za pomoc.

radoslawoo

2011-07-13 08:12

Witam!

Mam pytanie - czy w Quick.Cart free - jest jakieś ograniczenie co do ilości produktów? Zacząłem wprowadzać (w panelu adm.) produkty i w pewnym momencie przestały być zapisywane. po naciśnięciu buttona (w wersji ang.) Save & go to list oraz Save - zeruje mi pola w formularzu i nie zapisuje. Kolejna sprawa - dlaczego wprowadzając produkty w panelu adm. (w wersji angielskiej) po przełączeniu na wersję polska nie mam ich ??

boboo

2011-07-13 08:36

radoslawoo,
1. 'wyświetl pliki na serwerze' poszukaj, poczytaj. to rozwiąże problem 'niezapisywania'.
2. w uproszczeniu: różne wersje językowe, to jakby różne sklepy mające tylko wspólną księgowość (zamówienia).

it-service.kimla.de

radoslawoo

2011-07-13 22:46

BOBOO
dziękuję za pomoc - za nakierowanie. Znalazłem to co trzeba, choć przyznaję że nie domyśliłbym się iż to może mieć coś wspólnego z tymi "plikami na serwerze". Jeszcze raz dzięki.

Do góry
o nas | kontakt