Witam... Zwracam się z uprzejmą prośbą pomocy. Przedstawię swoją sytuację: sklep wrzuciłem na serwer home.pl Zgodnie z instukcją instalacji wszystko byłoby ok gdyby nie 2 rzeczy:
1. Nie można dodawać produktów do koszyka (wiem ze jest to jedno z najczęstszych pytań ale - tak edytowałem plik htaccess, tak utworzylem katalog temp tak chmody poustawiałem dla poszczególnych katalogów na 777... i nic :( nie wiem co się dzieję ...
2. No i drugi poważny problem to : Brak możliwości zalogowania się do admin.php po wpisaniu do przeglądarki adresu/admin.php wyswietla mi się strona logowania ale kiedy podaje usera i poprawne hasło to efekt jest jakbym odświeżył strone.
słuchaj tez mam na serwerze home.pl spróbuj wgrać na serwer czystą instalkę bez modyfikacji plików, tylko utwórz dodatkowo folder tmp i zobacz co to da. czyli po wgraniu powinienes miec jakos tak: www.fitex.pl/prtsc.jpg poza tym zamiast usera zaloguj sie w adres/admin.php jako admin/haslo
#d!amel
subtitles
2010-01-11 20:12
dalej to samo. ani nie dodaje do koszuka ani nie moge się zalogowac do admina... :/
subtitles
2010-01-12 15:10
Czy ma ktoś jeszcze jakis pomysl, co jest z tym nie tak ? :/
oczywiście zakładam, że przez ftp masz pełny dostęp. 1. chmody muszą być nie tylko ustawione na podane katalogi, ale wszystkie pliki w nich też muszą mieć 777. 2. logowanie: w pliku: /config/general.php masz normalnie napisany login i hasło. $config['login'] = "to_ja_szef_sklepu"; (przykład) $config['pass'] = "hopala_jakie_trudne_hasełko"; (przykład) tam możesz bezpośrednio skonfigurować/wpisać, co masz na myśli wpisując hasło. bo też miałem taki problem, że wpisałem sobie nowe hasło przez moduł admina QC i "dupa zbita", nie mogłem się zalogować. okazało się, że niektóre "$#%^@*" i inne znaki zostały ciut podmienione (ale też mam klawiaturę niemiecką). może to jest powodem?
boboo
subtitles
2010-01-12 17:21
Hmm nie wiem co sie stało ale ... działa... Dzięki wszystkim za pomoc. Niestety nie jestem wstanie podać co sie zmieniło ze problem zniknął...