Zapytaj o produkt a zamówienia - email

met

2009-12-07 13:59

witam,
gdy ktoś 'pyta o produkt' dostaje mejla od tego kogoś i klikając 'odpowiedz' w outlooku wskakuje adres osoby pytającej, natomiast gdy przychodzi zamówienie dostaje mejla 'od siebie' i nie moge odpisać tylko musze specjalnie kopiować email z zamówienia i wklejać, można zmienić tak żeby zamówienie działało jak w 'zapytaniu o produkt'?

» Quick.Cart v2.x

Makaron

2009-12-07 16:38

Zdaje się, że pytasz w sprawie płatnej wersji. W takim razie powinieneś napisać do nas na adres email. Na forum rozwiązujemy problemy związane z darmową wersją.

Sebog

2009-12-10 00:40

Tzn. że to jest jedno z ograniczeń darmowej wersji? bo właśnie się nad tym zastanawiałem czemu to tak działa;] Rozumiem różne ograniczenia, ale to jest dosyć hmmm nadgorliwe:]

www.planetcolours.pl

Makaron

2009-12-10 15:57

Nie do końca rozumiem Pańskie pytanie. Na sprawy dot. wersji darmowych odpowiadamy na forum. Klienci i użytkownicy wersji płatnych mają prawo do supportu via. mail, który jest szybszy, skuteczniejszy.

Sebog

2009-12-15 10:03

moje pytanie dotyczylo tego "problemu" - " natomiast gdy przychodzi zamówienie dostaje mejla 'od siebie' i nie moge odpisać tylko musze specjalnie kopiować email z zamówienia i wklejać"

Jesli chodzi o lepszy support dla wersji płatnej to oczywiście rozumiem, że jest "lepszy" niż na forum dla darmowej wersji;)

www.planetcolours.pl

Makaron

2009-12-15 16:31

Doradziłem już chyba via. mail. Wystarczy edytować plik core/orders.php odnaleźć funkcję sendEmailWithOrderDetails() i zamienić linię:

$aSend['sSender']= $GLOBALS['config']['orders_email'];

na:

$aSend['sSender']= $aData['sEmail'];

pakot

2009-12-22 14:58

Jeden problem po zmianie na
$aSend['sSender']= $aData['sEmail'];

e-mail jaki dostaje od zamawiającego jest następujący:

przykład

adres@adres.pl.adres.pl

Jest dwa razy podany adres serwera w e-mail.

Jakieś rozwiązanie ?

Z góry dziękuję.

Makaron

2009-12-23 09:05

Hm nie powinno tak sie dziac. Byc moze jakies ustawienia serwera specyficzne. Czy ktos rowniez ma taki problem z ta funkcja?

Sebog

2010-02-08 00:41

u mnie powyższa podpowiedź działa poprawnie, nic takiego jak podwójny adres nie ma miejsca

www.planetcolours.pl

Do góry
o nas | kontakt