Właśnie stwierdziłem, że skrypt tego sklepu jest godny uwagi i wlasnie zaczynam swoja przygode z Quick.Cartem. Na samym poczatku napotkalem dziwny blad. Skopiowalem pliki do wybranego folderu na moim serwerze, pozmienialem chmody gdzie trzeba. I teraz tak, jesli wpisze adres do katalogu "sklep" w ktorym wrzucilem quickcarta w ten sposob: http://www.mojanazwa.home.pl/ksiegarnia/sklep/ to ladnie sie wyswietla zainstalowany quickcart i az sie prosi zeby juz go przerabiac na wlasne potreby, grafike itd. Jednak do katalogu "ksiegarnia" mam podpieta domene, zalozmy o nazwie"mojaksiegarnia.pl" i gdy wpisze w przegladarce adres http://www.mojaksiegarnia.pl/sklep/ to owszem pojawia sie po lekkim zastanowieniu znow przykladowy quickcart jednak powyzej i ponizej wysypuje mi szereg bledow, a konkretnie:
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_a737b65228937bd57767e7c775f99bfd, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /aaa/index.php on line 7
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /aaa/index.php:7) in /aaa/index.php on line 7
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /aaa/index.php:7) in /aaa/index.php on line 7
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /aaa/index.php:7) in /aaa/index.php on line 20
Warning: Unknown: open(/tmp/sess_a737b65228937bd57767e7c775f99bfd, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0
Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0
I teraz zglupialem. Siedze nad tym juz jakis czas i nie mam pojecia co robic. Dzwine jest dla mnei ze gdy wpisuej adres z domena to takie jaja sie dzieja. Czy ktos moze mi pomoc, bo ja juz nie daje rady z tym ? :(
1. W przypadku home.pl zerknij tu http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#jak_przechowywac_sesje_w_katalogu_sklepu
2. W katalogu głównym masz katalog ksiegarnia. Katalog sklep tez bym dal do katalogu głownego a nie jako podkatalog ksiegarni
3. Kiedyś, w starszej wersji, zamiast punktu 1 dodalem klientowi z home.pl w katalogu głownym (zawierajacym juz katalog sklep)) katalog tmp. I pomogło.
W tym przypadku wystarczyło stworzyć mi w katalogu sklep nowy katalog tmp i już nie wysypywało błędów gdy wpisywałem adres z domeną. Naprowadziliście mnie na dobry tor. Dzieki bardzo :)
A tak przy okazji, zeby nie smiecic forum nowym tematem... W sklepie (lekko przerobionym graficznie ) mam w menu po lewej oczywiscie kategorie glowne, w nich są podkategorie a w pod kategori rzecz jasna produkty. Wszystko fajnie. Tylko gdy wejde w podkategorie, to na górze tuż pod logo wyswietla mi sie nadrzedna kategoria. Nie mam pojecia dlaczego i po co...
Tak przykładowo to mam glowna kategorie obuwie, a w niej podkategorie wysokie i niskie no i w niskich jakies tam towary. I wlasnie jak wejde w podkategorie niskie to na gorze pod logo wyswietla mi si ekategoria nadrzedne czyli obuwie... i nie mam pojecia jak sie tego pozbyc...