zmiana nazwy podstrony

DidExit

2009-11-02 23:48

w jakim pliku w jakiej linii można zmienić wygląd i pozycję "nazwy" podstrony.
dla każdej podstrony wyświetlane jest zdjęcie i zdjęcie to jest przed nazwą, a wolałbym aby nazwa była nad zdjęciem, no i chciałbym zmienić kolor nazwy, czcionkę, wielkość itd. lecz szukałem kilkanaście razy w "default.css" i chyba szukałem z niewłaściwym miejscu - ponieważ nic nie znalazłem na mój problem.

z góry dziękuję za wszelką pomoc... pozdrawiam.

» Quick.Cart v3.x

Makaron

2009-11-03 10:03

Umiejscowienie nazwy podstrony możesz zmienić poprzez edytowanie pliku templates/pages_default.tpl albo templates/products_default.tpl (w zależności czy jest to strona produktu czy zwykła podstrona), a odpowiedzialny za tytuł strony kod to:

<h3>$aData[sName]</h3>

Wygląd zmieniamy w pliku templates/default.css w linii zaczynającej się od:

#page h3, .message h3

www.mak-web.pl

DidExit

2009-11-03 20:32

no i właśnie na tym stanąłem zmieniając wygląd podstrony - może źle opisałem o co mi chodzi... a chodzi mi raczej o nagłówek podstrony - czyli zanim wejdziemy do podstrony (w szczegóły podstrony)
opiszę to trochę dokładniej: na danej stronie mam kilka podstron i wyświetlane są (domyślnie) jedna pod drugą... (widać tytuł, zdjęcie i krótki opis - każdej podstrony) i właśnie szukam gdzie można pozmieniać te elementy podstrony (zanim wejdziemy w podstronę) nie wiem jak to się u was nazywa... - może lista podstron??

Makaron

2009-11-04 09:55

Tak nazywa się to listą podstron i także znajdziesz bloki odpowiedzialne za jej wyświetlanie w pliku templates/pages_default.tpl SUBPAGES_LIST_X gdzie X jest typem listy podstron 1 - bez zdjęcia, 2 - ze zdjęciem. Style także znajdziesz w pliku templates/default.css zaczynają się komentarzem: /* SUB PAGES LIST STYLES */

www.mak-web.pl

Do góry
o nas | kontakt