Menu boczne lewe

cudownelampy

No avatar

2009-09-10 21:15

Witam
Nie moge sobie poradzić z dodaniem lewego menu
Jak mam to zrobić??
Chce aby były po obu stronach...

Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawioam

» Quick.Cart v3.x

Makaron

2009-09-11 18:02

Domyślnie menu jest po lewej stronie. W dokumentacji technicznej znajdziesz solucję na to jak zrobić dodatkowe menu i jak uruchomić prawą kolumnę, jeśli chodziło Ci o prawą stronę, więc masz komplet informacji.

menmis

No avatar

2009-10-31 22:04

chcę by menu było zawsze otwarte po wejściu w kategorie a tymczasem gdy wchodzimy w produkt ono się zwija i by wejść w podkategorie ponowne czeba otworzyć kategorie, ma ktoś pomysł jak to zmienić i dopowiem że w ustawieniach w adminie nie mam tej opcji: Wyświetl rozwinięte menu

menmis

Makaron

2009-11-02 14:52

Wobec tego masz starszą wersję narzędzia. Mogę wiedzieć, która to dokładnie wersja? Widać ją przy logowaniu do panelu admina lub w pliku config/general.php

www.mak-web.pl

menmis

No avatar

2009-11-03 00:41

Dzieki za zainetresowanie, jest to wersja v3,0. da sie to naprawić, bardzo mi zależy na rozwinietym menu

menmis

Makaron

2009-11-03 10:08

Jasne, że jest taka możliwość. Edytuj plik core/pages.php i w funkcji generateMenuData() zamień linię:

if( $iDepthLimit $iDepth && ( $iPageCurrent == $iPage || isset( $this->aPageParents[$iPage] ) ) ){

na tą:

if( $iDepthLimit $iDepth ){

Powinna ona być nawet poniżej zakomentarzowana.

www.mak-web.pl

menmis

No avatar

2009-11-03 13:16

Fantastycznie to działa, dzieki! lecz teraz jest za dobrze ponieważ jest od początku rozwinięte menu to tak jak bym zrobił wszystkie podstrony jako główne kategorie ten sam efekt, ale być może nie sprecyzowałem zagadnienia, że jak wejde w kategorie rozwija się podkategoria i dalej wchodząc w podkategorie rozwija się następna, teraz wchodząc zpowrotem w inna kategorie to tamta z której wyszłem sie zwinęła a rozwinęła nastepna i tak jest teraz jest dobrze tak mam...do momentu kiedy nie wejdziemy już w produkt wtedy ostatnia otwarta kategoria też sie zwija a chciałbym by została otwarta by móc w każdej chwili bez błądzenia wejsć w kolejną podstronę.
oto jest zadanie.

menmis

Makaron

2009-11-04 09:51

http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=4100

www.mak-web.pl

menmis

No avatar

2009-11-04 20:17

Rewelacja!, Dzieki Makaron jestes wielki ! o to Polska walczyła, śmiga ja ta lala. Dużo zdrowia Zyczę

Do góry
o nas | kontakt