Wolne działanie panelu admina

Jagoot

No avatar

2009-09-01 22:22

Witam.
Mam taki problem
Mam sklep w ktorym aktualnie znajduje sie ok 400 kategori i jakies 700 produktow, produktow caly czas przybywa.
Strona dziala wysmienicie niestety mam problem z panelem admina. Tam przy probie dodania nowej strony lub produktu przegladarka przestaje odpowiadac i trzeba chwile poczekac po chwili mozna dalej wprowadzac dane, dzieje sie tak co kilka razy podczas wprowadzania jednej pozycji, ale koncowo produkt/strona zostaje dodana. Jak napisalem niby dziala ale te przerwy sa bardzo denerwujace i przez to dodawanie jednej krotkiej pozycji trwa nawet ponad minute czasem. Jest to bardzo klopotliwe. Dodam jeszcze ze zaden plik bazy nie przekracza wielkoscia nawet 200kb.
Czym moze byc spowodowane takie zachowanie?
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

» Quick.Cart v3.x

Makaron

2009-09-02 09:27

Przy takiej ilości produktów mogą już występować znaczne zwolnienia w działaniu. Zależy to jeszcze od stabilności i szybkości serwera, na którym znajduje się skrypt. Jednak nic z tym za bardzo nie można zrobić..

Sebog

2009-11-23 23:56

eh... no dobra.. czyli kolejny takie temat znalazlem.. 700 produktow to nie jest jakas straszna liczba.. ja mam polowe tej liczny a juz na pewno nie mam tylu kategorii i jest to samo..

2 sklep mam na sote (pomijam caloksztalt) i tam juz dobijam do 3000 produktow ... i nie ma takich objawow;/

do quica nie dodalem nawet polowy tego co planowalem i juz takie trudnosci.. czyli jesli nie mozna z tym nic zrobic.. to czeka mnie jednak zmiana skryptu?:(

www.planetcolours.pl

Sebog

2009-12-01 18:25

Znalazłem rozwiązanie, tzn może nie tyle rozwiązanie, ale trzeba wyłączyć w adminie opcje pokazywania zdjęć, które są już na serwerze, wyłączenie tej opcji bardzo poprawia szybkość działania PA/dodawania stron,produktów i ich edycji.

Pozdrawiam

www.planetcolours.pl

piotri

2009-12-04 12:52

Dzieki za wskazówkę. Teraz wyłaczyłem i zaczęło hulać aż miło. A przymulało strasznie, zwłaszcza w IE.

Do góry
o nas | kontakt