NIe mogę nic zapisywać w adminie- problem ze zdjęciami
golabek35
2009-08-30 19:47
Witam Mam problem po dodaniu kilkunastu produktów z zdjęciami nie mogłem dodać żadnego innego produktu. Po naciśnięciu przycisku [zapisz i przejdź do listy] nic się nie dzieje (nie pojawia się komunikat, że zapisano poprawnie). Metodą prób i błędów doszedłem do tego, że po usunięciu z serwera FTP zdjęć i z folderu [files] i miniaturek [100] wszystko wraca do normy znów na kilkanaście produktów. Trochę to męczące bo muszę co chwila przenosić wszystkie zdjęcia z tych folderów na lokalny dysk twardy i kasować z konta FTP. Jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Dodam, że nie pojawiają się żadne komunikaty o błędach po prostu nie mogę nic zapisywać, ani modyfikować czegokolwiek. Wszystkie prawa dostępu mam takie jak powinny być. Dokładnie nie wiem jaką mam wersję ale kopiowałem źródło sklepu z tej strony 10 sierpnia tego roku. mam wersję darmową.
W konfiguracji wyłącz opcję wyświetlania plików znajdujących się na serwerze. Powinno pomóc.
golabek35
2009-08-31 18:19
Piękne dzięki póki co działa wspaniale ;). Ale wraz z tą zmianą (tak mi się wydaje) przyszła kolejna zmiana otóż mam utworzone strony w kategorii producenci, ale nie mam w nich żadnych produktów więc zmieniłem ich status na niewidoczny (odznaczyłem) i do tej pozy było OK to znaczy nie były te kategorie widoczne w menu po lewej stronie a kiedy zaznaczyłem opcję [nie wyświetlaj plików znajdujących się na serwerze] widzę wszystkich producentów w menu i odznaczanie opcji [statut] nic nie pomaga. Może to nie ma nic wspólnego z opcją [nie wyświetlaj plików znajdujących się na serwerze]. Może to chodzi o coś innego, a tylko przypadkiem zbiegło się w czasie z zaznaczeniem tej opcji [nie wyświetlaj plików znajdujących się na serwerze]. Jeżeli ktoś może mi pomóc to będę wdzięczny. Natomiast koledze Makaron jestem bardzo wdzięczny za pomoc.
Jesteś zalogowany jako administrator i temu widzisz wszystkie strony. Do zwykłych użytkowników strony z odznaczonym statusem nie będą widoczne.
golabek35
2009-09-01 22:20
Dzięki stokrotne za pomoc! Jak się człowiek zastanowi to faktycznie samemu można się tego domyśleć ;) , i jest to sensowne. Dziękuję jeszcze raz za pomoc koledze Makaron. Pozdrawiam Wszystkich