NIe mogę nic zapisywać w adminie- problem ze zdjęciami

golabek35

No avatar

2009-08-30 19:47

Witam
Mam problem po dodaniu kilkunastu produktów z zdjęciami nie mogłem dodać żadnego innego produktu. Po naciśnięciu przycisku [zapisz i przejdź do listy] nic się nie dzieje (nie pojawia się komunikat, że zapisano poprawnie). Metodą prób i błędów doszedłem do tego, że po usunięciu z serwera FTP zdjęć i z folderu [files] i miniaturek [100] wszystko wraca do normy znów na kilkanaście produktów.
Trochę to męczące bo muszę co chwila przenosić wszystkie zdjęcia z tych folderów na lokalny dysk twardy i kasować z konta FTP.
Jest jakieś rozwiązanie tego problemu?
Dodam, że nie pojawiają się żadne komunikaty o błędach po prostu nie mogę nic zapisywać, ani modyfikować czegokolwiek.
Wszystkie prawa dostępu mam takie jak powinny być.
Dokładnie nie wiem jaką mam wersję ale kopiowałem źródło sklepu z tej strony 10 sierpnia tego roku. mam wersję darmową.

Dzięki serdeczne i pozdrawiam

» Quick.Cart v3.x

golabek35

Makaron

2009-08-31 08:56

W konfiguracji wyłącz opcję wyświetlania plików znajdujących się na serwerze. Powinno pomóc.

golabek35

No avatar

2009-08-31 18:19

Piękne dzięki póki co działa wspaniale ;).
Ale wraz z tą zmianą (tak mi się wydaje) przyszła kolejna zmiana otóż mam utworzone strony w kategorii producenci, ale nie mam w nich żadnych produktów więc zmieniłem ich status na niewidoczny (odznaczyłem) i do tej pozy było OK to znaczy nie były te kategorie widoczne w menu po lewej stronie a kiedy zaznaczyłem opcję [nie wyświetlaj plików znajdujących się na serwerze] widzę wszystkich producentów w menu i odznaczanie opcji [statut] nic nie pomaga.
Może to nie ma nic wspólnego z opcją [nie wyświetlaj plików znajdujących się na serwerze]. Może to chodzi o coś innego, a tylko przypadkiem zbiegło się w czasie z zaznaczeniem tej opcji [nie wyświetlaj plików znajdujących się na serwerze].
Jeżeli ktoś może mi pomóc to będę wdzięczny.
Natomiast koledze Makaron jestem bardzo wdzięczny za pomoc.

golabek35

Makaron

2009-09-01 10:03

Jesteś zalogowany jako administrator i temu widzisz wszystkie strony. Do zwykłych użytkowników strony z odznaczonym statusem nie będą widoczne.

golabek35

No avatar

2009-09-01 22:20

Dzięki stokrotne za pomoc!
Jak się człowiek zastanowi to faktycznie samemu można się tego domyśleć ;) , i jest to sensowne.
Dziękuję jeszcze raz za pomoc koledze Makaron.
Pozdrawiam Wszystkich

golabek35

Do góry
o nas | kontakt