mam pytanie - w jaki sposób zmodyfikować skrypt, aby zamówienia składane na polskiej wersji językowej sklepu spływały na jeden adres e-mail, a z drugiej wersji językowej - na inny? A gdyby jeszcze ktoś wiedział, jak podzielić zamówienia, aby te składane na polskiej wersji językowej sklepu w panelu administracyjnym pokazywały się również tylko w polskiej wersji panelu, a te składane z drugiej wersji językowej - w odpowiedniej wersji językowej panelu, to byłoby super. Jeśli chodzi o ID zamówień, to nie ma to dla mnie znaczenia - tu nie musi być podziału.
Więc w katalogu db są pliki związane z zamówieniami zaczynające się od "orders" jest tych plików łącznie 10 razem ze schematami. Tworzymy kopie tych plików i dodajemy przedrostki językowe raz "en_" raz "pl_" w ten sposób, że otrzymujemy dwa komplety takich samych plików z innymi przedrostkami. Edytujemy następnie plik config/general.php i zmieniamy linie:
A informacja o nowym zamówieniu na e-mail? Nadal będą przychodziły wszystkie powiadomienia na jeden adres, czy może da się to również jakoś rozdzielić? Nie musi być nawet możliwości definiowania obu tych adresów w panelu administracyjnym. Całkowicie moje potrzeby zaspokoi możliwość wpisania tych dwóch adresów ręcznie gdzieś w kod skryptu :)
Jest możliwość. Na przykład taka: trzeba przerobić funkcję sendEmailWithOrderDetails() dodać jej jeszcze jeden parametr, którą jeśli wywołamy w pliku actions_client/p.php z odpowiednim parametrem to wyśle na inny mail. Ten parametr to może być zmienna stała LANGUAGE, która przyjmuje wartości en czy pl domyślnie.
Jest problem z tym podziałem plików bazy danych na dwie wersje językowe. Teraz nie wyświetlają się zamówienia w panelu administracyjnym, w mailu, który jest wysyłany z powiadomieniem do właściciela sklepu nie ma danych klienta, a klient nie otrzymuje potwierdzenia na swój e-mail.
W panelu administracyjnym pojawia się taki oto błąd:
ERROR - NO FUNCTION pl_orders OR INDEX 0 IN file db/pl_orders.php ERROR - NO FUNCTION pl_orders_comments OR INDEX 0 IN file db/pl_orders_comments.php
Czy ktoś wie co to znaczy? Będę wdzięczny za pilną pomoc!
A klient po złożeniu zamówienia na stronie "zamówienie zostało złożone i zapisane" nie widzi swoich danych. Na górze strony pojawia mu się błąd:
ERROR - NO FUNCTION pl_orders OR INDEX 0 IN file db/pl_orders.php ERROR - NO FUNCTION pl_orders_comments OR INDEX 0 IN file db/pl_orders_comments.php ERROR - NO FUNCTION pl_orders OR INDEX 0 IN file db/pl_orders.php ERROR - NO FUNCTION pl_orders_comments OR INDEX 0 IN file db/pl_orders_comments.php ERROR - NO FUNCTION pl_orders OR INDEX 0 IN file db/pl_orders.php ERROR - NO FUNCTION pl_orders_comments OR INDEX 0 IN file db/pl_orders_comments.php