Szukam już od dłuższego czasu odpowiedzi, ale nie mogę znaleźć lub jak coś znajdę to nie zupełnie pasuje do mojej sytuacji.
1. W IE logo widzę, że się centruje, jest zupełnie na środku zamiast po lewej stronie a tam gdzie powinno być jest biała plama :(. Nachodzi mi w ten sposób na baner. W Mozilli jest wszystko ok, ale wiadomo, że większość osób korzysta z IE. Co zmienić? Co zrobić? Tylko proszę jak laikowi odpowiedzcie...
2. Rozszerzyłam sobie stronę do 1024px (hmm... ja dla mnie to wielkie osiągnięcie;)). I teraz pojawiło mi się miejsce z prawej strony. Przydałaby się tam jakaś kolumna. Jak ją wstawić?
Odnośnie ad.2 to poległam. Tzn. kolumnę teoretycznie wstawiałam, ale pojawił się tam m.in formularz zamówienia, którego być nie powinno i wyskoczył mi jeszcze błąd. Dlatego doszłam do wniosku, że po prostu rozszerzam prawą kolumnę do końca strony.
Ale... to szare tło mi się nie chce rozszerzyć?. Jest pod lewą kolumną i tylko do połowy prawej. Gdzie to zmienić?
"W Mozilli jest wszystko ok, ale wiadomo, że większość osób korzysta z IE" To już dawno nieaktualne stwierdzenie, ale to taki mój offtopic.
Co do tematu.. Co do pierwszego pytania to u mnie wygląda ok i pod IE i pod FF, więc może już poprawiłaś. Co do drugiego pytania to tło użyte przez cały blok #body to jest tło obrazkowe. Jest to grafika: templates/img/en_content.jpg i należałoby ją nieco rozszerzyć i dopasować.