Dwa pytania: IE i kolumna z prawej strony

decoraliki

2009-08-21 22:39

Szukam już od dłuższego czasu odpowiedzi, ale nie mogę znaleźć lub jak coś znajdę to nie zupełnie pasuje do mojej sytuacji.

1. W IE logo widzę, że się centruje, jest zupełnie na środku zamiast po lewej stronie a tam gdzie powinno być jest biała plama :(. Nachodzi mi w ten sposób na baner. W Mozilli jest wszystko ok, ale wiadomo, że większość osób korzysta z IE. Co zmienić? Co zrobić? Tylko proszę jak laikowi odpowiedzcie...

2. Rozszerzyłam sobie stronę do 1024px (hmm... ja dla mnie to wielkie osiągnięcie;)). I teraz pojawiło mi się miejsce z prawej strony. Przydałaby się tam jakaś kolumna. Jak ją wstawić?

» Quick.Cart v3.x

decoraliki

2009-08-21 22:40

aha, może to coś pomoże: www.decoraliki.pl to moja strona

decoraliki

2009-08-22 09:57

Odnośnie ad.2 to poległam. Tzn. kolumnę teoretycznie wstawiałam, ale pojawił się tam m.in formularz zamówienia, którego być nie powinno i wyskoczył mi jeszcze błąd. Dlatego doszłam do wniosku, że po prostu rozszerzam prawą kolumnę do końca strony.

Ale... to szare tło mi się nie chce rozszerzyć?. Jest pod lewą kolumną i tylko do połowy prawej. Gdzie to zmienić?

No w IE ciągle jest problem...

Makaron

2009-08-24 13:19

"W Mozilli jest wszystko ok, ale wiadomo, że większość osób korzysta z IE"
To już dawno nieaktualne stwierdzenie, ale to taki mój offtopic.

Co do tematu.. Co do pierwszego pytania to u mnie wygląda ok i pod IE i pod FF, więc może już poprawiłaś.
Co do drugiego pytania to tło użyte przez cały blok #body to jest tło obrazkowe. Jest to grafika: templates/img/en_content.jpg i należałoby ją nieco rozszerzyć i dopasować.

decoraliki

2009-09-10 12:11

Dziękuję serdecznie, wreszcie się udało. Może jeszcze kolor nie dokładnie ten co bym chciała, ale już wiem jak zmieniać.

Jeszcze długa droga :)

Do góry
o nas | kontakt