Mam pytanie a mianowicie chodzi o stany magazynowe. Sklep który stworzyłem posiada dość spory asortyment i teraz chodzi o to żeby edytować pliki admina i stworzyć dodatkową kolumnę w zakładce Produkty w której znajdzie się liczba szt danego przedmiotu. Na stronie przedmiotu wyświetli się wiadomość np. "Dostępne sztuki: 20" ktoś kupi 2 szt to to zmieni się na "Dostępne sztuki: 18" i to samo w panelu admina a gdy dojdzie do zera najlepiej gdyby produkt się wyłączył.
Wiem, że jest to możliwe ponieważ jeden z użytkowników tego forum stworzył kiedyś coś takiego i nawet przesłał mi to ale zbudowany sklep jest już dość duży a dodawanie wszystkich produktów odnowa to bardzo dużo czasu. Bardzo proszę o pomoc. Na forum na pewno znajdzie się ktoś kto zechce mi pomóc.
Z góry dziękuje. Jeśli trzeba udostępnić plik przerobiony przez użytkownika tego forum z stanami magazynowymi proszę napisać :)
Najlepiej kupić płatną wersję tam jest plugin stanów magazynowych.
darko016
2009-08-13 17:09
Mam wersję Quick Cart Ext tam są stany magazynowe komentarze i wszystko tylko ten problem ze w jaki odnośnik ni kliknę to wyskakuje ze strona nie dostępna na serwerze. Czy może to jakiś błąd czy jakaś wersja demonstracyjna?
darko016
2009-08-14 01:26
W wersji Quick Cart Ext znajduje się plik .htaccess jeśli jest on na serwerze strona w ogolę się nie wyświetla (strona założona na ugu.pl / prv.pl) a jeśli go usunę admin działa strona główna ładuje się normalnie ale nie działają odnośniki wyrzuca błąd 404
może wie ktoś jak rozwiązać ten problem lub na jaki plik zamienić .htaccess zeby działała strona na ugu.pl lub prv.pl?
strona stworzona na potrzebu testu :) www.stany.ugu.pl z plikiem .htaccess wyrzuca komunikat
"Internal Server Error Błąd może pojawić się w przypadku użycia niedozwolonych opcji w pliku .htaccess Dozwolone są opcje z grup: AuthConfig FileInfo Limit Indexes Przykładowe zmienne, najczęściej wywołujące błąd: "Options" Więcej informacji tutaj ugu.pl"
a co się dzieje po wejściu na stronę bez tego pliku można zobaczyć pod adresem wcześniej podanym :) na prv z plikiem w ogolę strona się nie ładuje nawet błędu nie ma a bez pliku to samo co na ugu.pl