Zamieszczenie strony napisanej w php "w stronie sklepu"
MrPigmej
2009-06-27 00:05
Witam.
Kiedy tworzymy nową stronę nie podając jej adresu zapisuje się ona w plikach Quick Carta i widoczna jest w layoutcie strony, lecz nie można w niej stosować php.
Napisałem plik w php wyświetlający bazę MySQL. Wszystko działa: odnośniki do niego, wyświetlanie bazy itd. Tylko chciałbym, aby ten plik php uruchamiał się "w stronie sklepu". Dokładnie tak samo jak wszystkie kategorie, produkty itd. Czyli aby zachowywało wszystkie menu czy loga.
Próbowałem zrobić to korzystając z css templatki, ale wtedy strona przestaje być dynamiczna (jeżeli dodałbym jakiś link w menu, to bym musiał dodawać te linki), dlatego proszę o pomoc ;)
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ;)
» Quick.Cart v3.x
MrPigmej
2009-06-27 00:21
Myślałem jeszcze nad plikiem: /templates/themes/default.php
Najlepiej jak utworzyłbyś sobie po prostu jakąś zmienną na podstawie wcześniej opracowanej funkcji. Tak jak masz np w przypadku menusów. Wtedy tą zmienną sobie ustawiasz gdzieś w szablonie container.tpl i powinno śmigać. Inną metodą (jeśli ten element ma być wyświetlany w treści głównej strony) jest plik actions_client/p.php i później używasz zmiennej w pages_default.tpl (czy innym przygotowanym szablonie).