zainstalowałem swój skrypt w katalogu do którego przekierowałem domenę na serwerze. Otrzymuję takie komunikaty:
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_29326a5c947fd6a940bae901e68508a4, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /index.php on line 7
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /index.php:7) in /index.php on line 7
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /index.php:7) in /index.php on line 7
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /index.php:7) in /index.php on line 20
dopisanie linii w general.php wskazującej katalog tymczasowy na sesje nie zmienia sytuacji, uprawnienia do katalogów ustawione są na 777
Skrypt nie może odczytać sesji, które domyślnie znajdują się w katalogu "tmp" w głównym katalogu serwera. Ten artykuł powinien okazać się pomocny: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#jak_przechowywac_sesje_w_katalogu_sklepu
Witam Miałem identyczny problem spowodowany przekierowaniem domeny na serwerze do podkatalogu. Twoja solucja Makaron zadziałała, błędy zniknęły ale tylko na stronie sklepu, te na stronie logowania do panelu Admina nadal się pojawiają:
============================================== Warning: session_start() [function.session-start]: open(Quick.Safana/tmp//sess_1076f51762b0582a1439d2bb8042a07d, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /admin.php on line 11
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /admin.php:11) in /admin.php on line 11
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /admin.php:11) in /admin.php on line 14
==============================================
edycja pliku general.php nie pomogła. Pliki nie były modyfikowane, świeże po rozpakowaniu.
Co ciekawe, w przypadku Quick.Cart 3.4, artykuł http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#jak_przechowywac_sesje_w_katalogu_sklepu nie przynosi zamierzonych efektów nawet dla głównej strony sklepu. Errory: _____________________________________________________ Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_1076f51762b0582a1439d2bb8042a07d, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /index.php on line 7
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /index.php:7) in /index.php on line 7
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /index.php:7) in /index.php on line 20 _____________________________________________________
Ponizej link do screenshota z errorem: http://picasaweb.google.pl/captooori/OstatnioZaktualizowane#5369241229024534402
Stworzyłem plik dla sesji: Quick.Cart/sessions/, ale najwidoczniej któryś z plików nadal przekierowuje go do folderu tmp w głównym katalogu...
Maly update - plik do sesji nazwałem "tmp" zamiast "sessions"
czyli wpis w pliku “config/general.php” wygląda tak: ini_set( 'session.save_path', 'Quick.Cart/tmp/' );
Rezultat - nie ma błędu na głównej stronie :) Wniosek - katalog gromadzący pliki do sesji musi nazywać się "tmp" - w przeciwnym razie mimo zmian w pliku “config/general.php” wciąż go nie znajduje ============================================== NIESTETY wciąż problem na stronie logowania do panelu Admina, LINK: