Mam problem z plikiem *.tpl w Quick Cart. Chcę, aby po złożeniu zamówienia informacja o produkcie/produktach, została wysłana do tablicy w MySQL. Skrypt wysyłania do MySQL chciałem umieścić w pliku, który wyświetla złożone zamówienie(czyli po kliknięciu 'wyślij zamówienie'). Przeszukując pliki znalazłem plik orders_print.tpl. Jest tam cała zawartość strony, która wyświetla się po złożeniu zamówieniu. Cała zawartość orders_print'a jest napisana w html, lecz używa zmiennych z php. Próbowałem umieszczać w tym pliku zapytania MySQL, ale niczym to nie skutkowało.
<!-- BEGIN ORDER_PRINT_LIST --> <tr class="l$aData[sStyle]"> <th>$aData[sName]</th> <!--<td class="price">$aData[sPrice]</td>--> <td class="quantity">$aData[iQuantity]</td> <!--<td class="summary">$aData[sSummary]</td>--> </tr> <!-- END ORDER_PRINT_LIST -->
Myślałem o umieszczeniu tego w tym miejscu, ponieważ tutaj on wyświetla tą listę produktów. (Zależy mi przede wszystkim na Nazwie i ilości dlatego ceny są w komentarzach). Lecz po korzystaniu chociażby ze zmiennej $aData[sName] nic do bazy się nie dodawało. Próbowałem jeszcze dodać do bazy zwykłe 'abc', ale to też niczym nie skutkowało.
Proszę o pomoc :)
PS. Wysyłam jeszcze raz, bo nie wiem czy za pierwszym razem się wysłało ;)
W plikach tpl nie powinno się umieszczać kodu php. Myślę, że powinieneś taki kod dodać albo w pliku actions_client/p.php gdzieś po linii:
$iOrder = $oOrder->addOrder( $_POST );
tzn tam odwołanie do funkcji, którą umieścisz sobie w core/orders.php lub druga metoda w pliku core/orders.php znajdź funkcję addOrder() i ją rozszerz.