Drudowanie ... tylko tematu, treśći i ewentual. zdjęć z ogłoszenia ...
marekpb
2009-06-08 15:19
Witam Mam do was takie pytanie czy ktoś wie może jak zrobić, żeby mi drukowało tylko tytuł, treść, zdjęcia z ogłoszenia ? Czy ktoś może mnie w ogóle naprowadzić w którym to jest pliku bo nie za bardzo się orientuje ... Tylko oczywiście chodzi mi o te przyciski drukuj co są gdy rozwiniemy ogłoszenie (info o przedmiocie). Byłbym bardzo wdzięczny gdyby mi ktoś podpowiedział jak to mam zrobić. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
Wszystkie zasady dotyczące drukowania znajdziesz w plikach css tj. templates/default.css i templates/plugins.css. Jest tam wykorzystywana funkcja @media print{}, która pozwala na wyodrębnienie styli i ich zmianę w momencie drukowania. Możesz ukrywać dowolne elementy ze strony, inaczej je formatować etc.
marekpb
2009-06-09 15:20
OK. Dzięki za podpowiedź. Posprawdzałem to i doszedłem do wniosku, że nie wiem jak się ukrywa elementy strony przy drukowaniu. Jakim sposobem można to zrobić, co w kodzie css powinienem zmienić ? Mniemam, że najważniejszy jest poniższy kod. Czy ktoś może dałby rady w wolnej chwili napisać mi jak to mam zrobić, żeby drukował się tylko tytuł, opis i zdjęcia strony produktu ? Byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dzięki.