Chciałbym zmienić trochę wygląd i funkcjonowanie środkowej części strony ( body?). Chodzi o to, aby zmniejszyć trochę rozmiar całego okienka i dodać funkcję "play".
W tej chwili gdy kliknę na produkt i otwiera się jego strona to dopiero pokazuje się duży player i mogę odsłuchać dźwięku ( to jest bank dźwięków ) a chcę, żeby automatycznie pojawiała się taka mała ikonka z "play" dzięki której ktoś może sobie na szybko posłuchać danego dźwięku nie wchodząc na jego podstronę.
Poza tym tak jak pisałem wcześniej chcę to trochę poukładać i wyrzucić nawigację. Wiem, że to trochę złe rozwiązanie z punktu widzenia seo ale myślę, że i tak nie będzie to miała aż tak wielkiego wpływu na indeksację nowych podstron a tylko da więcej miejsca.
W miejscu pierwszego produktu narysowałem jak chciałbym żeby to wyglądało ( ale oczywiście może się nieznacznie różnić ). Ważne jest dla mnie, aby ten mały play automatycznie pobierał sobie ścieżkę do pliku mp3 z tego dużego playera.
Nie jestem programistom więc prosiłbym o proste tłumaczenie :-) Jeśli to trudna sprawa to może ktoś by się podjął za $?
jesli chodzi o tego play'a to da sie zrobic ale musialbys go wrzucic do krotkiego opisu razem z kodem html
jesli chodzi o przeniesienie ceny i "dodaj do koszyka" to tez nie problem ale musialbys pogrzebac w CSS'ach i to Ci powinno pomoc bys wiedzial jakie elementy jak sa nazwane: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=design
Do modyfikacji masz plik templates/pages_default.tpl a dokladnie blok: PRODUCTS_LIST przenies zmienna $aData[sBasket] zaraz przed $aData[sDescriptionShort] a potem ustaw stylami dla klasy .price float itd w CSS
soundbase
2009-06-04 12:29
hmm trochę nie za bardzo mi to idzie :/ przed chwilą rozwaliło mi się całkiem ale na szczęście zrobiłem backup :-)