proszę o pomoc!

pnzoo

No avatar

2009-05-08 09:52

witam,
na początku podaje link do mojego sklepu:
http://sklep.czill.com/

jest już prawie ukończony poza drobnymi szczegółami ale chciałbym coś w nim jeszcze zmodyfikować jeżeli to możliwe... dokładnie chodzi o dwie rzeczy:

1. jak zrobić coś takiego? wchodzę w zakładkę produkty, pojawia się np. lista koszulek i dalej można wejść albo poprzez kliknięcie na obrazek albo nazwę produktu a ja chciałbym aby linkiem był cały szary pasek z obrazkiem i z tą nazwą... jak z całości zrobić element listy <li>?

2. jak zrobić coś takiego? wchodzimy w produkty, wybieramy przykładowo koszulki, wybieramy produkt np. 3d i w tym miejscu chciałbym się zatrzymać aby nazwa z rozmiarem nie była już linkiem i nie kierowała mnie dalej, głębiej...

z góry dziękuje z poświęcony mi czas i pomoc!

pozdrawiam
marcin

» Quick.Cart v3.x

treewood (OpenSolution)

2009-05-11 07:54

ad.1 przypatrz sie menu lewemu jak jest zrobione, ze calosc sie podswietla gdy sie najedzie na menu nie koniecznie na tekst.

ad 2. edytujesz templates/pages_default.tpl i wywalasz z bloku PRODUCTS_LIST to: <a href="$aData[sLinkName]"> oraz ich domkniecia

pnzoo

No avatar

2009-05-11 13:34

bardzo dziękuje za odpowiedź... z 2 sobie poradziłem a odnośnie 1 to jaki plik musiałbym edytować żeby zamknąć znacznik listy <li> w odnośnik <a href> ?

pozdrawiam
marcin

pnzoo

No avatar

2009-05-11 15:12

...dokładniej chodzi mi o to aby linkiem była całość czyli: szary pasek + miniaturka + nazwa produktu.

pozdrawiam
marcin

treewood (OpenSolution)

2009-05-12 07:47

da sie to zrobic. musialbys przerobic blok PRODUCTS_LIST sugerujac sie tym jak zrobione jest menu i style

Do góry
o nas | kontakt