Wyświetlanie nazw podkategorii na środku strony

qickare

No avatar

2009-04-02 16:59

Witam,
Dodałem sobie dodatkowe menu w lewej kolumnie, takie samo jak tam już jest tyle że pod nim, wygląda ono identycznie i wszystko jest ok, tylko jest jeden problem... W menu którym dodałem, podczas gdy klikam na kategorie to rozwijają mi się poniżej podkategorie - wszystko ok, tyle ze nazwy tych podkategorii pojawiają się także na środku strony (tam gdzie są wyświetlane produkty) co bym bardzo chciał zmienić aby ich tam nie było. W menu które było "fabrycznie" nazwy podkategorii się nie pojawiają na środku strony. Z góry dziękuję za pomoc.

» Quick.Cart v3.x

treewood (OpenSolution)

2009-04-03 07:30

edytuj kategorie z tego nowego typu menu i zaznacz im w opcjach "produkty"

qickare

No avatar

2009-04-03 14:08

A no właśnie w tym problem że wszystko ma zaznaczone opcję "produkty" a mimo to dzieje się tak jak opisałem to powyżej.

qickare

No avatar

2009-04-05 12:21

Nikt nie potrafi pomóc ??

qickare

No avatar

2009-04-05 17:48

Dodam jeszcze, że wydaje mi się że problem tkwi jedynie w tym, że ten nowy panel nie reaguje wogóle na zaznaczenie/odznaczenie opcji "produkty" w opcjach kategorii i podkategorii. Czy ta opcja jest zaznaczona czy odznaczona nie robi to różnicy.

Panel robiłem według tej instrukcji (tyle że w przykładzie robiona jest kopia panelu menu_4, ja robiłem kopie menu_3-tego w lewej kolumnie):

"Jak dodać kolejne menu? **

Domyślnie wyświetlają się 4 typy menu (2 górne i 2 lewe). Jeśli chcesz dodać kolejny typ menu np. po lewej stronie

*
edytuj “config/lang_pl.php” i zamień

$aMenuTypes[1] = 'Menu górne nad logo';
$aMenuTypes[2] = 'Menu górne pod logo';
$aMenuTypes[3] = 'Kategorie';
$aMenuTypes[4] = 'Producenci';

na

$aMenuTypes[1] = 'Menu górne nad logo';
$aMenuTypes[2] = 'Menu górne pod logo';
$aMenuTypes[3] = 'Kategorie';
$aMenuTypes[4] = 'Producenci';
$aMenuTypes[5] = 'Wpisz tutaj nazwę';

*
stwórz nowy plik w katalogu “templates/” o nazwie “menu_5.tpl” i skopiuj zawartość np. pliku “menu_4.tpl” do tego nowego,
*
edytuj “templates/themes/default.php” i dodaj kod

$sMenu5 = $oPage->throwMenu( 'menu_5.tpl', 5, $iContent, 1 );

*
edytuj “templates/container.tpl” i wstaw zmienną $sMenu5 za np. zmienną $sMenu4 w tym pliku,
*
zaloguj się do administracji i dodaj strony do tego menu."

Dodatkowo jeszcze zrobiłem aby produkty nie wyświetlały się w kategoriach tylko jedynie w podkategoriach- nie wiem może ma to coś do rzeczy. (wg. tego http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=5523)

Proszę o pomoc.

treewood (OpenSolution)

2009-04-06 07:54

czy moglbys uruchomic gdzies wersje testowa tak bym mogl sie zalogowac do admina takze i zobaczyc co jest zle u ciebie?

qickare

No avatar

2009-04-06 10:45

http://www.tapetypulpitu.yoyo.pl/str/

login:admin
hasło:admin2

Wielkie dzięki za pomoc.

treewood (OpenSolution)

2009-04-07 08:05

trzeba jeszcze w config/lang_pl.php wstawic cos takiego:
$aHiddenSubpages = Array( 3 => true, 4 => true, 6 => true, 7 => true, 8 => true );
zamiast tego:
$aHiddenSubpages = Array( 3 => true, 4 => true );

qickare

No avatar

2009-04-07 13:20

Działa ;) browar ze mnie

Do góry
o nas | kontakt