Brak zdjęć

ŻIK

No avatar

2009-03-18 15:03

Dlaczego nie wyświetlają mi się zdjęcia produktów w Q.C. v3.3 ? Myślałem, że to wina szablonu. Zainstalowałem więc "pointspace" gdyż w download na screnach widziałem ze zdjęciami...nie pomogło. Do katalogu "files" zdjęcia się ładują i w katalogach "100" i "200" ich miniaturki poprzez Panel Admina. Widać je potem w zakładce edycji produktu "pliki na serwerze".Zaptaszkowanie takiego powoduje z kolei utworzenie jego kopii. Ponadto w Panelu Admina w zakładce "pliki" nic nie pokazuje. Proszę mnie uświadomić jak to naprostować.

» Quick.Cart v3.x

Darek

ŻIK

No avatar

2009-03-18 18:59

Mogę dodawać zdjęcia produktów wpisując kod HTML w opisie produktu ale nie o to przecież chodzi :/
http://83.18.250.254/sklep/

Darek

treewood (OpenSolution)

2009-03-19 07:15

faktycznie dziwna sytuacja i szczerze ci powiem, ze nie wiem co moze byc powodem. jedynie zalecam zmiane narzedzia lub serwera

ŻIK

No avatar

2009-03-19 08:59

Podczas pierwszego uruchomienia po instalacji w różnych miejscach wywalało błędy mówiące o braku plików w katalogach. Aby je wyeliminować musiałem dodać kilka pustych plików php (np."plugins.php"). Ale to chyba normalne. Podobnie było z wesją Quick.Cart_v0.3.1_polski od której zaczęłem zabawę. Tamta jednak działała poprawnie.

Darek

Do góry
o nas | kontakt