Mam bardzo ważne pytanie.. nie ukrywam ze sporo namieszałem, otóż usunąłem strony z wynikami wyszukiwania i z formularzem zamówienia :(( no i teraz mam spory problem.
Czy strona Wyników wyszukiwania i formularza zamówien musi miec stałe ID w tym przypadku 19 i 20 inaczej nie zadziała?
Jakie mam mozliwosci przywrócenia tych stron lub zmiany ID nowo utworzonych stron?
Proszę o pomoc, bo chyba zostanie mi wgranie szablonu na nowo i odtworzenie wszystkiego od podstaw :( .. tak to jest jak sie backupów nie robi
» Quick.Cart v3.x
Adam
Grabusik
2009-03-18 00:32
Problem rozwiązałem :)) Podzielę się może komuś pomogę.
Otóz w przypadku usunięcia stron ukrytego menu wyniki wyszukiwania i formularz zamówienia spowoduje to: 1. znikniecie pola wyszukiwania 2. Nie dzialajacy formularz zamówienia
Ponowne dodanie tych stron nic nie zmieni poniewaz rozni sie ID tych stron. Domyslnie działa to dla: Wyniki wyszukiwania ID 19 Formularz zamówienia ID 20.
Zeby to naprawic nalezy... dodać nowe strony w panelu administracyjnym do ukrytego menu... domyslnie panel przypisze im wartosci wyzsze w zaleznosci od ostatnio dodawanych stron.
Ja zmieniłem ID strony tak:
w katalogu DB wyczailem które pliki za to odpowiadaja, patrzac po dacie modyfikacji gdy dodałem nową stronę...
są to plii XX_pages.php oraz XXpages_ext.php, gdzie xx to skrót jezyka.
gdy dodałem nową stronę do ukrytego menu o nazwie wyniki wyszukiwania...przypisany mu został ID numer 45 (tak bylo u mnie :) ) no i w moim przypadku wystarczylo otworzyć w notatniku powyzsze pliki ..uzyc funkcji notatnika zamien i zamienic wszystkie 45 na 19 :))
Oczywiscie jak w nazwie strony macie numer 45 to tez wam to zamieni...
na szczescie u mnie podmieniło to ID strony wyniki wyszukiwania z 45 na 19 i wszystko dziala :)
tak samo zrobilem dla formularza...
jesli ktoś sie dopatzry jakiegos błedu w moim dzialaniu...czy ze zmieniłem cos strasznie ważnego w plikach bazy danych o stronach proszę o info :)
poki co wszystko dziala jak nalezy...ale jestem zadowolony :))