Usuwanie koszyka ze strony głównej

hellsinger

No avatar

2009-03-08 23:03

Witam,

Jak usunąć koszyk i cenę przy produktach ze strony głównej, aby nie wyskakiwały błędy? Mianowicie po usunięciu z pliku page_default.tpl wszystkiego co dotyczyło koszyka i ceny faktycznie się nie pokazują, lecz wyskakuje błąd:

No sBlock: PRODUCTS_BASKET in file: templates/pages_default.tpl
No sBlock: PRODUCTS_PRICE in file: templates/pages_default.tpl

Ktoś wie jak coś zaradzić na to?

Efekt można zobaczyć na frodo.spik.swps.edu.pl

Z góry dzięki za odpowiedź.

» Quick.Cart v3.x

TSz

treewood (OpenSolution)

2009-03-09 08:19

Przywroc spowrotem plik templates/pages_default.tpl, nastepnie wejdz do konfiguracji i w zakladce "strony" ustaw na "brak" formularz zamowienia i koszyk, nastepnie usun strone z listy stron o nazwie "formularz zamowienia" i "koszyk" a w produktach w cenie usun ceny

hellsinger

No avatar

2009-03-09 11:31

Nie zrozumieliśmy się do końca. Chodzi mi o taki efekt, że na stronie gdzie mam kilka produktów są tylko ich zdjęcia (najlepiej w 2,albo 3 kolumnach) bez ceny, opisu, możliwości dodania do koszyka,a po kliknięciu na dany produkt pojawia się normalna strona produktu ze wszystkimi opcjami (koszyk i cena). Efekt taki miałem,ale były jakieś błędy i chodzi mi o to jak to wyeliminować.

TSz

hellsinger

No avatar

2009-03-09 13:26

A i chciałbym wywalić na tych stronach tzw. okruszki czyli ten spis kategorii w których znajduje się przedmiot. Wiem jak to zrobić w stronie produktu, ale jak to zrobić w pages_default.tpl nie mam pojęcią. Chce po prostu na stronie wyboru produktu mieć same zdjęcia.

TSz

treewood (OpenSolution)

2009-03-10 08:09

w takim razie dobrze robiles tylko nie usuwaj calego bloku PRODUCTS_BASKET i PRODUCTS_PRICE tylko wywal zawartosc tych blokow. jesli nie chcesz opisu to usun takze $aData[sDescriptionShort] z PRODUCTS_LIST

jesli chodzi o kolumny to najlepiej pobierz sobie dodatek darmowy productsInRow z downloadu.

jesli chodzi o okruszki to wpierw szukaj w wyszukiwarce a pozniej pytaj bo to bylo juz wiele razy. w templates/container.tpl usun $sPagesTree

hellsinger

No avatar

2009-03-10 14:57

Po pierwsze wielkie dzięki za pomoc.

Szukałem tego dość długo i robiłem już różne sztuki i po usunięciu $sPagesTree dalej pokazują mi się okruszki. Kombinuje i kombinuje ale nic z tego nie wychodzi. W templates/container.tpl nie mam już żadnego $sPagesTree, a ta lista kategorii dalej się pojawia. Dlatego się jeszcze dopytuję.

Jeszcze raz dzięki za pomoc.

TSz

treewood (OpenSolution)

2009-03-11 07:36

podeslij mi link do strony to to sprawdze :)

hellsinger

No avatar

2009-03-11 12:55

frodo.spik.swps.edu.pl

Tam na pierwszej stronie znajduje się przedmiot, który nazywa się container i jak w niego wejdziesz to jest tam mój kod od containera. Jakbyś mógł mi wysłać poprawiony kod na strachulec@wp.pl to byłbym bardzo wdzięczny. Albo po prostu napisz co jest nie tak.

TSz

hellsinger

No avatar

2009-03-11 13:28

http://frodo.spik.swps.edu.pl/files/container.tpl

Albo po prostu tak i tam jest ten kod. Z góry dzięki

TSz

treewood (OpenSolution)

2009-03-12 07:16

juz zrozumialem o co ci chodzi. edytuj templates/pages_default.tpl i usun:
<h4>$aData[sPages]</h4>

hellsinger