no właśnie - znalazłam tylko poniższą instrukcję, ale ja potrzebuję bardziej dokładnie - w której sekcji wstawić < link...> (rozumiem, że chodzi o plik page_default.tpl) i gdzie umieścić plik graficzny? będę wdzięczna za łopatologiczną odpowiedź pozdrawiam, grzdak ----------------------------------------------------cytat-------------------------------------------------- Aby upieknić nieco strone, zalecam zastosowac ot taki ''myk''
W folderze Templates odnajdujemy plik page.tpl i w kodzie w sekcji dodajemy:
<link rel='SHORTCUT ICON' href='favicon.ico' />
wgrywamy za pomoca FTP na serwer plik graficzny - rozszerzenie ico (do tego celu nada się IrfanView) rozmiary 16x16 px..... i mamy miły efekt.
» Quick.Cart v3.x
grzdak
lothse1
2009-01-21 12:01
wstaw ten kod zaraz pod <head> w pliku templates/container.tpl
grzdak - favicon.ico powinien byc w glownym katalogu skoro odwolujesz sie do niego <link rel='SHORTCUT ICON' href='favicon.ico' /> jesli chcesz by byl w templates/ to musisz zmienic to na: <link rel='SHORTCUT ICON' href='templates/favicon.ico' />
oczywiście jest jeszcze jedna sprawa - musiałam wyjąć swój sklep z ulubionych i dopiero wtedy zobaczyłam ikonę - wcześniej mi się nie pobierała, pomimo prawidłowego umieszczenia linku i pliku. bardzo dziękuję panowie. pozdrawiam
grzdak
lothse1
2009-01-26 12:46
w ff ikonki pojawiają się po jakimś czasie - nie wiem czemu w ie6 tylko w zakładkach a opera wyświetla od razu